Logotips d'organismes oficials

120 xiquets i xiquetes fan un intensiu de futbol al Campus d’Estiu de Vall-de-roures

Durant dos setmanes han practicat: la conducció, el control-passe, el xut a porteria, el regat i el remat a cap.

Video Thumbnail
60 xiquets i xiquetes fan un intensiu de futbol al Campus d'Estiu de Vall de roures
Uns 120 de xiquets i xiquetes de la comarca del Matarranya i voltants han gaudit de dos setmanes d'esport intensiu. I és que acaba de tancar una nova edició del Campus d'Estiu de Futbol de Vall-de-roures, una proposta que agrada molt als aficionats a este esport i que enguany tot i les dificultats o

Uns 120 de xiquets i xiquetes de la comarca del Matarranya i voltants han gaudit de dos setmanes d’esport intensiu. I és que acaba de tancar una nova edició del Campus d’Estiu de Futbol de Vall-de-roures, una proposta que agrada molt als aficionats a este esport i que enguany tot i les dificultats organitzatives ha estat tot un èxit. 120 esportistes d’entre 5 i 14 anys, repartits en dos setmanes, s’han apuntat a este intensiu de futbol.

Javi Dilla, coordinador del Campus d’Estiu de Futbol de Vall-de-roures, explicava com van idear este campus condicionat per la covid-19: “el vam començar a plantejar amb molta incertesa, per tot el que estem vivint ara, però vam decidir tirar per avant i finalment la situació va millorar molt”. I el treball ha valgut la pena perquè tal com diu Dilla: “la veritat és que les dos setmanes que hem tingut han sigut molt bones, a nivell d’inscrits, de funcionament i en general ha anat tot fantàstic“.

Durant estos dies els xiquets i xiquetes han anat treballant diferents aspectes tècnics d’este esport d’equip, adaptant-se a l’edat i el nivell dels participants. “Cada dia mos centrem en un element tècnic: conducció, control-passe, xut a porteria, regat i remat a cap. Al matí fem situacions analítiques que progressivament anem contextualitzant i a la tarda fem partits que és la situació més real que es poden trobar los xiquets i xiquetes”, així explicava el coordinador el dia a dia del campus.

Tot i que és una proposta molt orientada al futbol, on aprenen i practiquen noves tècniques, l’objectiu final és que els xiquets passen dos setmanes entretingudes i xalen amb l’esport. Tal com deia Dilla, “poden intentar aprendre algunes coses de futbol, però en una setmana és molt difícil aprendre coses que es consoliden molt a nivell futbolístic i el principal és que xalen i, jo crec que ho fan, s’ho passen molt bé“.

També fan d’altres activitats, com per exemple piscina. En altres edicions fins i tot una setmana es quedaven a dormir a l’alberg, però enguany per les circumstàncies sanitàries des de l’organització han preferit limitar l’activitat.

Text i vídeo: MARTA JIMÉNEZ
Fotografia: RUBÉN LOMBARTE
Mitjans