Logotips d'organismes oficials

La TastavinsTrail tornarà el pròxim 6 de novembre i es limitarà a un màxim de 500 corredors

Hi haurà la carrera clàssica 17 km de pujada a la Tossa, que també es pot fer en format senderista, i una carrera i marxa senderista de 10 km. Les Roques del Masmut seran el teló de fondo de la prova

En unes setmanes s'obrirà el període d'inscripció, que es podrà fer a través de la web de la TastavinsTrail. | Foto: NDM

Després d’un any sense carreres a causa de la pandèmia, la TastavinsTrail tornarà este 2021. El pròxim 6 de novembre, les sendes i muntanyes de Pena-roja acolliran la quarta edició de la ‘TastavinsTrail’. Una competició que canvie el format, adaptat a la situació sanitària actual, i que limitarà la participació a un màxim de 500 corredors entre totes les disciplines de carrera previstes. Esta ‘TastavinsTrail’ mantindrà la seua carrera estrella, la Trail la Tossa, de 17 quilòmetres, 729 metros de desnivell acumulat i un ascens a 1.197 metros d’altitud. L’ascens a la Tossa es podrà fer en format senderista i format carrera. Paral·lelament, hi haurà una segona carrera i ruta senderista de 10 quilòmetres que també pujarà a la Tossa, però que adreçarà per les Roques del Masmut. Les carreres ‘Mini Trail’ per als atletes més jóvens també es mantenen.

Luis Lizana és coordinador d’esta prova, i va destacar que «tenim la carrera en el calendari i sobretot tenim moltes ganes. L’any passat ho vam intentar, però no era factible. Enguany el públic preguntava molt per la TastavinsTrail. Hem estat treballant tots els escenaris possibles, i al juliol ens vam animar a fer la prova». La carrera serà el pròxim 6 de novembre, en dissabte, i es viurà seguint un estricte protocol covid-19. De fet, i des de fa aproximadament tres mesos, s’ha reprès el calendari de carreres, algunes d’elles d’una participació massiva. La ‘TastavinsTrail’ seguirà amb la seua filosofia de carrera en família, i per això limitarà a un màxim de 500 corredors la prova d’enguany. La carrera estrella es manté, «i dins de La Tossa hi haurà dos possibilitats. Tindrem el recorregut complet i una variant més curta de 10 quilòmetres, que retallarà per les Roques del Masmut».

D’esta manera, «ens evitem les aglomeracions que es podien donar a la carrera de 7 quilòmetres i aprofitarem la mateixa logística de voluntaris tant per a la carrera de 17 quilòmetres com per al traçat curt». Pel que fa a l’eixida, Luis Lizana va destacar que «tenim dos opcions. Podem fer l’eixida per prova o per grups de quatre a sis persones, que és com s’està fent en moltes carreres». Les carreres ‘Mini Trail’ per als més menuts mantindran un circuit diferent, igual que en les edicions passades, i «al final, la intenció és retornar la TastavinsTrail en el circuit de carreres i a poc a poc recuperar la normalitat». A diferència de passades edicions, la carrera d’enguany es reduirà a cinc formats de cursa diferents. En unes setmanes s’obrirà el període d’inscripció, que es podrà fer a través de la web de la TastavinsTrail. Per acabar de viure el cap de setmana, no es descarte alguna proposta de bicicleta per al diumenge.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans