Logotips d'organismes oficials

L’atleta Carlos Jávega pose en marxa un curs de trail a Mont-roig

A la iniciativa, que s'allargarà quatre setmanes, s'han inscrit més de 20 jóvens del Matarranya

Video Thumbnail
Curs Trail Xiquets Mont roig 1
La comarca del Matarranya és una zona privilegiada per a practicar el trail. Així ho estan demostrant els corredors i corredores del territori, que a través del Matarraña Team no paren d'acumular èxits i victòries allí on van a competir. I així ho ha constatat també un dels fundadors del club, Carlo

La comarca del Matarranya és una zona privilegiada per a practicar el trail. Així ho estan demostrant els corredors i corredores del territori, que a través del Matarraña Team no paren d’acumular èxits i victòries allí on van a competir. I així ho ha constatat també un dels fundadors del club, Carlos Jávega, que des de fa uns dies impulse un curs de trail a Mont-roig per a enganxar els més jóvens en esta pràctica esportiva. De fet, més de 20 xiquets i xiquetes de la nostra comarca participen els dimecres a la tarde a este curs introductori de trail gràcies a sessions al pavelló i eixides al monte, i que en un principi s’allargaran durant tot el mes de setembre.

Carlos Jávega és la persona encarregada d’impulsar este curs, i explique que «el que busquem és iniciar als més menuts en el trail. Ensenyar quines són les principals característiques d’esta disciplina i els materials que ens fan falta per a practicar-lo». A la vegada, Jávega va recordar que «al llarg del mes de setembre tindrem quatre dies de formació. Les sessions les comencem al pavelló de Mont-roig, i després pugem a la muntanya, anem a una superfície més tècnica, i allí els expliquem tècniques de pujada i de baixada». Durant la sessió d’este últim dimecres, Carlos Jávega va portar una motxilla i els va explicar el material imprescindible a l’hora d’eixir al monte.

En escassos dos anys, Matarraña Team ha pegat un salt important. De fet, Jávega va remarcar que «el trail a la nostra comarca està bastant de moda. La gent està molt animada. Som més de 50 socis, cada vegada tenim més corredors que participen a les carreres i sobretot se’ns està començant a conèixer per tot arreu, que és una cosa molt important». És difícil trobar una explicació al ‘boom’ que està vivint el trail a esta comarca, encara que Jávega creu que un dels grans motius «és la passió que tots tenim per la natura i pel nostre territori». Tot això sumat a un escenari, el Matarranya, que és idoni per a practicar esta disciplina esportiva.

De cara a un futur immediat, Carlos Jávega no descarte repetir esta experiència a Mont-roig o portar-la a una altra població, com pot ser el seu Vall-de-roures natal.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans