Logotips d'organismes oficials

El sector hostaler viu una intensa MotoGP amb el retorn dels aficionats a la grada

Van ser uns dies molt actius. Les carreres es van complementar amb la Diada del 11 de setembre a Catalunya i l'enorme tirada que té el Matarranya este estiu

La victòria a la carrera MotoGP va ser per al pilot Bagnania, perseguit per Marc Márquez en un duel espectacular. | Foto: NDM

El Baix Aragó en general, i el Matarranya en particular, va viure un intens cap de setmana. I és que el circuit de Motorland d’Alcanyís va acollir els dies 11 i 12 de setembre la MotoGP, l’esdeveniment esportiu més significatiu que es viu a la zona. Edició que, tot i la pandèmia de la covid-19, va fer possible el retorn de l’afició a les grades. L’organització va posar a la venda prop de 20.000 entrades, i aficionats de diferents racons de l’estat no es van voler perdre l’adéu als circuits del pilot italià Valentino Rossi. És cert que la celebració del gran premi d’enguany no va tindre la repercussió en el sector hostaler que tenia abans de la pandèmia, però la restauració i el turisme va treballar molt al llarg d’este cap de setmana.

En l’aspecte esportiu, la victòria a la carrera MotoGP va ser per al pilot Bagnania, perseguit per Marc Márquez en un duel espectacular. Al llarg de el cap de setmana hi va haver un destacat dispositiu policial, que es va desplegar al circuit de Motorland i en el seu entorn per prioritzar la seguretat de les persones i el compliment de les mesures sanitàries per a les més de 13.500 persones que havien adquirit les seues entrades. Durant la celebració del gran premi de motociclisme es va posar en marxa un pla de servei operatiu per garantir un entorn segur amb reforços en Trànsit, Guàrdia Civil i Policia Local per controlar els accessos al circuit i el seu entorn. Al llarg dels dos dies no hi va haver de lamentar incidents greus, tot i que des de l’ajuntament d’Alcanyís van reconèixer la presència de botellons, i que esperen que no entelen la imatge de la ciutat i que això no tingue un impacte directe en la incidència de casos per coronavirus. Per la seua banda, des del Govern d’Aragó van anunciar que ara caldrà seguir negociant perquè MotoGP torno en els pròxims cinc anys a Alcanyís.

Bon impacte hoteler
En relació a l’impacte que enguany ha tingut la MotoGP al nostre territori, el sector del Matarranya es va mostrar satisfet, tot i que la festivitat de l’11 de setembre a Catalunya i l’enorme tirada que està tenint este estiu la comarca també han estat claus per a un cap de setmana molt intens. En este sentit, Marta Ferràs, presidenta de l’Associació d’Empresaris del Matarranya, ha recalcat que «s’ha viscut una combinació d’elements. Per un costat hem tingut als equips de corren, i que mobilitzen a moltes persones. Per un altre, al públic, que en esta edició ha pogut accedir al circuit». Però a la vegada, el cap de setmana ha coincidit amb “la Diada de Catalunya, i a la qual se sume el flux d’assidus al territori, factors que fan que s’haja treballat molt»

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans