Logotips d'organismes oficials

Els joves de Valljunquera, contents amb el nou gimnàs de la localitat

Este estiu s'ha inaugurat la instal·lació esportiva ubicada al Centre social

Usuaris exercitant-se a la gàbia d'esquats. | Foto: NDM

Els veïns de Valljunquera ja compten amb un nou servei a la localitat. Es tracta d’un complet gimnàs, que es va inaugurar este mateix estiu. Era una instal·lació que feia temps que es demanava, de fet ja estava entre els plans de l’anterior legislatura, però no ha estat possible posar-la en marxa fins ara. Tal com explica el regidor d’esports de l’ajuntament, Luis Miguel Herrero, “durant la pandèmia vam acabar de condicionar l’espai i comprar les màquines”.

El gimnàs es troba a la primera planta de Centre social, al costat del complex poliesportiu i les piscines. L’espai compta amb un complet equip d’entrenament amb màquines de càrdio (cinta de córrer, el·líptica, bicicleta…), equips per a treballar la musculació, una gàbia per fer esquat i jocs de manuelles i peses. A més de la zona de vestidors i banys.

Durant els gairebé dos mesos que porta obert l’espai l’acollida per part dels usuaris ha estat bona. “Encara que l’estiu són mesos atípics, molts veïns estan de vacances i hi ha molts visitants, hi ha hagut molta acceptació, sobretot per part de la gent jove i de mitjana edat” recalca Herrero, però afegix que “encara és molt aviat per valorar el servei, haurem d’esperar a l’inici de curs i a la tornada a la vida normal després de l’estiu”.

Com usar el gimnàs?
El gimnàs està disponible de 7 del matí a 12 de la nit els 365 dies de l’any i es pot accedir lliurement mitjançant una targeta personal. El passi per utilitzar l’equipament esportiu es pot aconseguir a l’ajuntament i hi ha disponibles diferents tarifes. Segons la periodicitat desitjada els preus van des de 10 euros a 20 euros al mes. A més, hi ha diferents bons: el trimestral que costa 45 euros, el semestral 75 i el passi anual a 120 euros. Hi ha bonificacions per a jubilats, persones amb discapacitat i famílies nombroses. A més, hi ha la possibilitat de contractar un servei d’entrenament personalitzat. De fet, segons explicava el regidor d’esports, “durant les primeres setmanes es va oferir els serveis d’una preparadora física, la qual estava disponible per explicar als usuaris com utilitzar correctament les màquines i ensenyar diferents taules d’exercicis“.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans