Logotips d'organismes oficials

Mont-roig recupere els ‘Camins de Germanor’

L'associació cultural Sucarrats celebre una excursió que va anar a la Marededéu de la Font pel barranc de la Grèvol

Més de 80 persones van participar a l'última edició dels 'Camins de Germanor' de Mont-roig. Foto: R. Lombarte

L’associació cultural Sucarrats de Mont-roig va recuperar el passat 23 d’octubre els seus ‘Camins de Germanor’, una proposta lúdica i senderista que va quedar congelada a causa de la pandèmia. Més de 80 persones, principalment de Mont-roig, però també de pobles veïns com Torredarques, Pena-roja i Queretes, van assistir a esta iniciativa que enguany va marxar al santuari de la Marededéu de la Font i que també va fer parada al centre budista de Mont-roig. La marxa va començar a les 9 del matí, i va eixir des de la plaça de l’ajuntament. Miguel Gascón és membre de la junta dels Sucarrats, i va apuntar que «des de l’associació fa molts anys que preparàvem un parell de rutes a l’any». Per un costat, tenim ‘Camins dels Masos’, que recorre el terme municipal i els masos històrics del poble. Per un altre, ‘Camins de Germanor’, que «és la caminada que hem recuperat ara».

‘Camins de Germanor’ va nàixer com una marxa senderista que anava acompanyada d’una posterior tarde de germanor entre municipis. Enguany s’ha recuperat l’excursió, i la previsió és que «una vegada passo tot això, podrem reprendre també l’agermanament entre pobles veïns», va afegir Gascón. La ruta senderista d’enguany va eixir des de Mont-roig i va recórrer alguns punts singulars, com ara el Mas de la Creu o el barranc de la Grèvol. Des de l’associació cultural també impulsaran altres activitats al llarg d’estos dies. De fet, i aprofitant que estos dies el poble rescate la seua fira, a l’antiga carnisseria tindrem l’exposició d’acrílic i olis Mont-roig i voltants, a càrrec de Maest-Art de Benicarló.

R. LOMBARTE
Mitjans