Logotips d'organismes oficials

La TastavinsTrail recupere el pols en una carrera on participen més de 600 corredors i senderistes

L'entorn de les Roques del Masmut, punt triat per albergar les proves de 10 i 17 quilòmetres

Video Thumbnail
Torna la Tastavins Trail al Matarranya amb més de 600 participants
Pena-roja de Tastavins va viure el cap de setmana passat el retorn de la seua TastavinsTrail en una cita esportiva i d'oci que va reunir més de 600 corredors i senderistes. Enguany, l'organització va preparar dos modalitats diferents de carrera, una de 17 quilòmetres i una altra de 10, per l'entorn

Pena-roja de Tastavins va viure el cap de setmana passat el retorn de la seua TastavinsTrail en una cita esportiva i d’oci que va reunir més de 600 corredors i senderistes. Enguany, l’organització va preparar dos modalitats diferents de carrera, una de 17 quilòmetres i una altra de 10, per l’entorn natural de la Tossa i les Masmut, així com les proves Mini Trail per al públic infantil. Un cap de setmana rodó per als amants del paisatge i pel retorn d’una carrera molt condicionada pel persistent fred del cap de setmana. Al final, esta quarta TastavinsTrail va ser una gran festa, i entre les diferents modalitats de carrera i senderisme, la tarde de descens amb bicicleta, així com les excursions i escapades amb BTT, va reunir més de 700 participants. A la vegada, i des de l’ajuntament de la localitat, van avançar dia per a una nova TastavinsTrail: el 15 d’octubre del 2022. L’alcalde de la població, Ricardo Blanch, va agrair als més de 100 voluntaris la seua col·laboració en la carrera.

Virginia Pérez, la campiona d’Espanya de Trail, durant la carrera 10k. | Foto: RLG

La prova d’enguay va tindre una presència de luxe. Es tracte de Virginia Pérez, la campiona d’Espanya de Trail, que va oferir una interessant xarrada divendres a la nit i va aprofitar el cap de setmana per a córrer la TastavinsTrail. No li va anar gens malament. Virgínia va finalitzar la 10k en primera posició. Sobre això, va assenyalar que “no he arribat tan bé com m’agradaria, perquè m’estic recuperant d’una lesió, però val la pena vindre per veure el paisatge i m’ha encantat. Ja coneixia una mica el paisatge i per això he tornat: per xalar d’este entorn”. De fet, i la nit prèvia a la carrera, la campiona d’Espanya de Trail va ser l’encarregada d’obrir la programació d’actes. Una sessió que va servir per presentar el projecte Sierras Matarraña que impulsen de manera cooperativa Fontdespatla, Torredarques, Mont-roig, Ràfels i Pena-roja. Un acte que va comptar amb la visita d’Alberto Izquierdo, vicepresident de la Diputació de Terol.

Pel que fa als corredors de casa, cal destacar que hi va haver una gran representació del Matarraña Team durant tot el cap de setmana. De fet, a la cursa de 10k el millor temps va ser per al local David Vives, mentre que a la 17k Carlos Jávega va acabar en tercera posició. Durant el cap de setmana també es va viure el tret d’eixida del Bike Park situat a la falda de les Roques del Masmut, un circuit de descens per a bicicletes, a més d’una eixida BTT pels Prats i una pujada a la Buitrera.

Test: R. LOMBARTE
Vídeo: M. JIMÉNEZ
Mitjans