Logotips d'organismes oficials

Carlos Jávega, guanyador de l’ultima pujada vertical al castell de Morella

El corredor del Club Trial Matarraña es va endur la victòria en una edició molt condicionada pel vent

Carlos Jávega, primer per l'esquerra, al punt més alt del castell de Morella, meta de la carrera. Foto: NDM

El corredor Carlos Jávega s’ha convertit, per segona vegada, en el guanyador de la pujada vertical al castell de Morella. Parlem d’una carrera molt curiosa i que es viu en un entorn únic, com és l’emblemàtica ciutat medieval dels Ports. Amb un crono d’uns 12 minuts, el corredor del Club Trial Matarraña es va convertir en el guanyador d’esta nova edició, la qual va estar molt condicionada pel vent d’estos dies. El corredor natural de Vall-de-roures no és la primera vegada que participe a la pujada vertical. De fet, l’any 2019 ja la va guanyar, la qual ix de l’Hostal Nou i puge fins al punt més alt del castell.

Precisament, Jávega va destacar que «les sensacions durant la carrera van ser molt bones». La pujada al castell «és una carrera curta però molt explosiva. Des de l’inici vaig anar a un bon ritme, a meitat carrera em vaig posar el primer, i vaig mantindre el ritme fins al final». El corredor del Club Trial Matarraña va reconèixer que «és una carrera diferent i molt xula. La vaig córrer l’any 2019, i em va agradar molt». Des del club van explicar també que enguany, a poc a poc, «s’han anat recuperant moltes carreres», i la previsió és que al llarg del 2022 el calendari de carrera i trail vaigue en augment.

Pel que fa a la prova, destacar que una cinquantena de corredors es van reunir al barri de l’Hostal Nou de Morella per a participar en este ascens vertical, una prova molt consolidada en el calendari esportiu de la comarca dels Ports. Una 8ena edició que ha estat molt condicionada pel vent i per la participació de corredors de diferents territoris. En categoria masculina, i com hem destacat, la victòria va ser per al corredor del Club Trial Matarraña, Carlos Jávega, mentre que en la categoria femenina la victòria va recaure en Laia Fabregat, de Vilafranca. En categoria de veterans, la victòria va ser per a José María Gamundí.

R. LOMBARTE
Mitjans