Logotips d'organismes oficials

Un total de 46 xiquets participen en el Campus de Futbol d’Hivern

La iniciativa s'està impulsant a les instal·lacions de Sant Roc de Vall-de-roures. Cada dia s'està treballant un element tècnic i tàctic d'este esport i s'aplique a situacions de joc

Video Thumbnail
Un total de 46 xiquets participen en el Campus de Futbol d’Hivern
Les instal·lacions esportives de Sant Roc, a la capital del Matarranya, alberguen al llarg dels últims dies de l'any un Campus de Futbol d'Hivern. Xiquets i xiquetes de tota la comarca han participat d'uns dies de tecnificació i de tàctica al voltant del futbol, aprofitant un moment on descanse la c

Les instal·lacions esportives de Sant Roc, a la capital del Matarranya, alberguen al llarg dels últims dies de l’any un Campus de Futbol d’Hivern. Xiquets i xiquetes de tota la comarca han participat d’uns dies de tecnificació i de tàctica al voltant del futbol, aprofitant un moment on descanse la competició. La iniciativa, que ha reunit un total de 46 inscrits, espere tindre continuïtat en el temps i que sigue la primera pedra de moltes edicions més.

Javi Dilla, de ‘Proactiva’t, Educació i Esport’, és el coordinador d’este campus, i ens explique que «estem molt contents perquè en esta primera edició tenim bastanta gent apuntada». Un campus que, com tantes coses en esta situació de pandèmia, «el vivim amb bastanta incertesa», però amb una temperatura idònia per a practicar futbol. En relació a la proposta, Dilla va recalcar que «és una cosa que fa temps que ens rondava pel cap. L’any passat, donada la situació, no el podíem fer. I enguany, com a octubre la situació era bastant òptima, vam tirar el projecte per avant». Una iniciativa que vol aprofitar el descans de les competicions base, quan «els xiquets es passen pràcticament tres setmanes sense fer esport», i així donar continuïtat a «allò que fan durant tot l’any i que tant els hi agrade».

Este ‘Campus d’Hivern’ és diferent al format que tenen a l’estiu. De fet, les sessions són sol de matí. «Cada dia treballem un element diferent», va afegir Javi Dilla. Per exemple, «avui (referint-se a dimecres) hem treballat el xut». Primer van fer una part d’exercicis més específics, i a la segona hora «apliquem eixes tècniques a diferents situacions de joc». Un campus que els xiquets, «sobretot els més menuts, el viuen amb una gran il·lusió».

Al mateix temps, Javi Dilla va recalcar que el Futbol Base del territori està passant per un gran moment. «En este aspecte, estem molt bé. Farà cinc anys, quan vaig estar a l’Escola de Futbol Base d’aquí, vam viure un creixement molt important. I és una cosa que l’actual coordinador me confirme que s’està mantenint». Actualment, hi ha equips a totes les categories base, que està conformat no sol per xiquets de Vall-de-roures, sinó per municipis de tota la contornada. En eixe sentit, Dilla va destacar que «això s’ha de mantindre, perquè per a tindre un primer equip, necessites a gent jove darrere que vulgue jugar. I estos projectes sol se poden mantindre amb gent de la zona», va considerar.

Un campus de futbol que constate l’interès que este esport genere cada vegada més entre el públic femení, amb la presència de quatre xiquetes. Al respecte, Javi Dilla va dir que «a l’Escola de Futbol es va apostar fa cinc anys pel futbol femení, i aquell primer any inclús vam arribar a fer dos equips. Allò va ser un boom impressionant». Una afició que s’ha mantingut. L’Escola de Futbol Base manté la secció femenina. «Al campus tenim xiquetes que xalen molt practicant futbol. A la tele cada vegada té major presència el futbol femení. I tot el que es pugue potenciar a través d’estos campus, benvingut sigue».

Este Campus d’Hivern es tancarà este 31 de desembre, últim dia de l’any. Una iniciativa que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament, amb la cessió de les instal·lacions. Al mateix temps, el consistori ha subvencionat el 50% de la inscripció als xiquets empadronats al poble.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans