Logotips d'organismes oficials

Mont-roig tanque el 2021 vivint una San SilvesTrail de mànega curta

Més de 100 persones es van inscriure a esta carrera que va servir per a tancar l'any de forma molt animada

Veïns del poble i de la contornada van viure un matí entretingut. Alguns d'ells inclús es van disfressar per a l'ocasió. Foto: R. Lombarte

Mont-roig va tancar l’any de forma molt animada. I és que més de 120 persones van participar a la primera San SilvesTrail, una carrera de diferents categories i distàncies que es va celebrar el matí del 31 de desembre en un final d’any atípic. I és que, per moments, no sabies si estaves al Matarranya o a les antípodes. Esta primera San SilvesTrail es va celebrar amb unes temperatures atípiques, i durant la carrera va lluir el sol i va predominar la mànega curta. La carrera va reunir gent de molts pobles del Matarranya i inclús gent de fora que va passar cap d’any als nostres pobles. Una San SilvesTrail que es va dividir en tres distàncies diferents. La llarga, d’un total de 6 quilòmetres, la curta, que va ser de 3 quilòmetres, i les carreres infantils. Al final, un dia rodó que anime a l’organització a repetir l’experiència per a pròximes edicions.

Carlos Jávega és la persona que està darrere de MonSport, la línia esportiva que impulse Mont-roig, i d’esta primera San SilvesTrail. En este sentit, va apuntar que «la idea d’impulsar esta carrera i tancar l’any corrent naix una mica de l’Escola de Trail que hem creat aquí, i de la gran afició que està eixint al Matarranya i a Mont-roig en particular». Una escola de trail que va nàixer el passat 2021 i que té com a finalitat «ensenyar el trail running als més menuts» i córrer per les sendes que tenim a esta comarca, que són idònies per a la pràctica d’estos esports. Alumnes de l’Escola de Trail van participar a la carrera. Però no van ser els únics. De fet, es van inscriure molts veïns de Mont-roig i del Matarranya, i molts d’ells anaven disfressats. De fet, la carrera també va premiar els vestits més originals.

Des de l’organització es van mostrar molt contents de la resposta que ha tingut esta iniciativa. I és que unes 120 persones han participat a esta carrera, cosa a valorar i destacar. Carlos Jávega li va demanar al nou any «que siguem més gent a l’escola, que la gent s’animo a córrer i esperem un 2022 ple de quilòmetres». De fet, i si per una cosa destaque el 2021 és pel retorn de les carreres de muntanya i del trail, després d’un 2020 que va ser molt dur per als corredors. La Covid-19, lluny de castigar la moral del Matarraña Team, ha servit per a fer pinya i veure créixer el club. De fet, estem parlant d’un equip que ara mateix té uns 60 federats, que cada vegada que hi ha carrera allí està present i que al Matarranya s’està consagrant com una de les entitats que més afició està creant entre el públic jove.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans