Logotips d'organismes oficials

El Matarranya comence l’any vivint una jornada de futbol base solidari

La iniciativa, que ha estat impulsada per Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), es va viure a les instal·lacions de Sant Roc a Valderrobres. Durant la jornada es va arreplegar material per a serveis socials i Creu Roja

El camp de futbol es va omplir d'equips i d'aficionats per a viure este torneig solidari que va reunir a equips de tres pobles. Foto: R. Lombarte

Les instal·lacions de Sant Roc, a Valderrobres, han iniciat l’any 2022 d’una manera molt solidària. I és que el camp de futbol va albergar el passat 2 de gener un torneig impulsat pel Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA), i en el qual es van trobar les categories aleví i benjamí del Calanda, Alcañiz i Valderrobres. Una bona forma de cremar els tarrons i que va tindre una finalitat solidària. De fet, es va animar al públic a dur material escolar i productes d’higiene que es destinaran als serveis socials i al treball que està fent Creu Roja.

Rocío Zapater és la persona que ha coordinat esta iniciativa, i va destacar que «ha segut una experiència molt satisfactòria. Finalment hem tingut dos equips benjamins d’Alcanyís, un de Calanda i un de Valderrobres, mentre que a la categoria aleví vam tindre l’equip local i dos equips procedents de la capital del Baix Aragó». Al torneig, que es va allargar tot el matí, van jugar tots contra tots, i els resultats no van ser el més important. El camp de futbol es va omplir d’aficionats, format sobretot per pares, familiars i amics dels jugadors del futbol base d’estes tres poblacions.

Esta iniciativa és el resultat d’un curs d’àrbitres que s’ha impulsat recentment a Calanda, i naix de la necessitat de formar, precisament, als col·legiats. Zapater va explicar que «este torneig amistós, on els equips no s’hi juguen res, és una bona fórmula perquè els col·legiats agarren experiència». De fet, la coordinadora del torneig va reconèixer que «els alumnes del curs van marxar en un bon sabor de boca de Valderrobres». Una formació, la del Comitè d’Àrbitres, que és indispensable per a la pervivència tant del futbol base com del futbol sénior.

Des de l’organització d’esta jornada solidària van recalcar també la satisfacció i la resposta pel que fa a les donacions. Rocío Zapater va dir que «ha vingut molta gent al camp que ha col·laborat en la causa». Material escolar i productes d’higiene que es destinaran al treball que les entitats socials fan pel nostre territori. Des del club de futbol de Valderrobres també van fer una donació econòmica, i que estes entitats socials podran destinar a allò que necessiten. L’organització d’esta iniciativa va agrair la col·laboració de totes les persones que han donat coses per la causa.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans