Logotips d'organismes oficials

El PP reclame que el contracte de Moto GP sigue per a cinc anys i no sol per al 2022

El grup popular presente una proposta que inste l'executiu a corregir la seua decisió. Reclamen un compromís decidit i sense fissures per a Moto GP com està passant a Catalunya, Andalusia i el País Valencià

Els diputats del PP presentaran una proposta per instar a l'executiu la decisió sobre Motorland. Foto: NDM

El PP provincial reclame que el contracte per a la Moto GP sigue per a cinc anys i no sol per al 2022. A través d’un comunicat, el grup popular ha recordat que «tres dels quatre circuits espanyols que actualment tenen grans premis al Mundial de Moto GP han renovat els seus contractes amb Dorna», que és l’empresa promotora del campionat de motociclisme, per un espai temporal de cinc anys. El PP fa menció a la prova de Montmeló, Jerez i Xest. En canvi, el circuit de Motorland simplement ha rubricat la seua pròrroga per a un any, cosa que consideren incomprensible.

De fet, i davant del risc que supose, al seu entendre, la decisió per a la permanència del Gran Premi d’Aragó en el futur, des del PP de la Diputació Provincial han registrat una proposta per al seu debat en el ple, i amb la qual sol·liciten que l’executiu convoque un Consell de Administració de Motorland amb l’objectiu de subscriure un contracte per a cinc anys.

Sobre esta matèria, Carlos Boné, diputat provincial del PP, va recalcar que el circuit d’Alcanyís és un projecte «estratègic» no sol del Baix Aragó sinó de la província i de tot Aragó, que bé mereix «una ajuda decidida i sense fissures del govern regional», d’una forma «similar» al que s’ha donat a Catalunya, Andalusia i el País Valencià. En este sentit, Boné va entendre que «no prorrogar el contracte durant cinc anys supose posar en perill la permanència del Gran Premi en el futur». Una decisió «incomprensible» perquè «hi ha un gran consens social amb relació a la celebració d’este campionat al nostre territori».

Al mateix temps, el portaveu dels populars a la Diputació també ha volgut posar en valor la gran rellevància que té Motorland per al Baix Aragó. De fet, i segons va apuntar el PP a través d’este comunicat, dels 7 milions d’euros d’inversió anuals que destine l’executiu autonòmic, hi ha un retorn de més de 30 milions d’euros de beneficis per al territori. I d’això «se’n beneficie Alcanyís i tot el Baix Aragó, generant activitat econòmica i ocupació», va sentenciar Boné.

REDACCIÓ
Mitjans