Logotips d'organismes oficials

Més de 200 persones participen en el Cros Comarcal de Valljunquera

En la categoria masculina, el millor temps el va fer Óscar Justes. La mont-rogina Marina Albesa va ser la millor entre les xiques

Les carreres van reunir a adults, jóvens i xiquets de moltes comarques. Foto: R. LOMBARTE

Torne el cros intercomarcal i el Cros del Matarranya. El passat 27 de març, més de 200 corredors i corredores de diferents comarques de la província van participar a la carrera celebrada a Valljunquera. Un cros que es va viure en l’entorn de l’ermita de Santa Bàrbara i que inclús va tindre una mica de fang com a conseqüència de les intenses precipitacions del dia anterior. Més enllà d’algun corredor que es va extraviar per algun desentès en el marcatge del recorregut, la jornada va estar marcada pel bon ambient. El millor temps en la categoria masculina el va fer Óscar Justes, mentre que en categoria femenina la millor va ser la mont-rogina Marina Albesa. Pel que fa a les classificacions finals, destaquen la primera i segona posició, respectivament, de Carlos Jávega i David Vives en categoria Senior, la primera posició de J. Alfonso Lorente a veterans B, o la tercera posició de Paloma Bergós en veteranes B. Noa Monserrat va ser primera en sub14 femení.

Des de l’organització, Salomé Roquer va considerar que «no va ser un dels millors cros que hem organitzat, perquè es van produir algunes incidències durant el recorregut i això va marcar una mica la jornada». Però al marge d’estos problemes, «entenem que va ser un matí molt bo, amb una alta participació de corredors i corredores, tant en categories d’adults com infantils». De fet, i des que s’ha creat este circuit de carreres intercomarcal al Baix Aragó, fent que cada prova sigue puntuable de cara a una classificació final, la resposta d’assistents està sent molt bona. A Valljunquera van assistir bastants corredors del Matarranya, però especialment de poblacions del Baix Aragó, com ara d’Alcorisa, Andorra, Alcanyís, però també d’altres regions de la província, com ara Aliaga, Jarque de la Val o Camarillas, entre altres. Des de Comarca van afegir que la intenció és seguir apostant per estes iniciatives de cara a pròximes edicions i millorar en aquells aspectes que esta edició s’ha pogut fallar.

A Valljunquera també va assistir una bona representació de corredors del Matarraña Team, que si bé solen competir en disciplines trail, van voler participar a la carrera celebrada a casa. En categoria femenina, el millor temps va ser per a Marina Albesa, qui va apuntar que «va ser un dia molt xulo, on va donar goig veure tanta gent corrent». Albesa va reconèixer que «no sóc molt assídua al cros perquè no és la meua disciplina, però va ser una carrera bastant de trail, de bastantes costes i sendes, i al final van eixir més de 100 metros de desnivell en poc més de 5 quilòmetres, que està prou bé». Albesa va destacar que tot i esta victòria, la seua ment està posada en el trail. En concret, en la Copa d’Aragó, que comence este mateix cap de setmana a La Fueva i en la qual estarà ben representat el Matarranya. Una comarca, la nostra, que està generant molt afició al voltant del trail. Sense anar més lluny, Mont-roig, a través de la figura de Carlos Jávega, té inclús la seua Escola de Trail.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans