Logotips d'organismes oficials

El projecte ‘Wild Track Matarranya’ comence a pedalar amb les seues primeres 10 rutes ciclistes

La iniciativa vertebrarà els 18 pobles del Matarranya a través de cinc modalitats de bicicleta. El projecte ha estat possible gràcies a l'Associació d'Empresaris del Matarranya

La web wildtrackmatarranya.com done a conèixer rutes, serveis i propostes al voltant de la bicicleta. Foto: NDM

Comence a pedalar el projecte Wild Track Matarranya. Fa escassos dies, i a través de les seues xarxes socials, es va presentar el vídeo promocional d’un projecte que integre la bicicleta, el paisatge i el destí ‘Matarranya’. Un projecte que naix de la mà de l’Associació d’Empresaris del Matarranya i que vertebrarà el territori a través de cinc modalitats de bicicleta: BTT familiar, XC, Allmountain, Enduro y Carretera. De moment, i a través de la pàgina web www.wildtrackmatarranya.com, podem consultar les 10 primeres rutes ciclistes dissenyades. Entre elles, la Matarranya Road Experience, un recorregut circular de 210 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 3.300 metres i dificultat física alta, i que recorre els 18 municipis del territori en un únic dia. Unes rutes que ens podem descarregar en el nostre dispositiu mòbil, tant en format GPX com en format PDF.

Sergi Sánchez és la persona que està darrere d’este projecte de bicicleta, i va concretar que «ara fa uns dies vam llançar el primer dels vídeos promocionals que anirem penjant, i que és la carta de presentació d’una xarxa de rutes en bicicleta que vertebraran tot el territori». Un vídeo on apareixen Sergi Sánchez y la presidenta de l’Associació d’Empresaris, Marta Ferrás, des d’una de les múltiples atalaies de la nostra comarca i que és una autèntica declaració d’intencions. Des de Wild Track Matarranya han presentat els primers deu motius per a descobrir este projecte que anirà creixent. De fet, «la previsió és tindre 17 rutes dissenyades d’avui al que quede d’any». De moment, i al marge de la circular per tot el territori, tenim també rutes per anar en família, rutes pels túmuls funeraris i per les sendes més inhòspites, o una ruta clàssica de carretera.

Un paquet turístic, el de la bicicleta, que supose un revulsiu per a una comarca que pot donar molt per als amants de les dos rodes. Sergi Sánchez va destacar que «el Matarranya té totes les peces d’un puzzle preciós». Una comarca «carregada de contrastos», amb un nord de terra llaurada i treballada que al mateix temps amague els vestigis dels primers pobladors. Tenim la zona dels Ports, que aporte l’aigua, els colors verds i la verticalitat, acompanyada de paisatges sorprenents a l’oest del territori o una zona central, amb racons inhòspits. Unes rutes de bicicleta que es complementen amb una interessant pàgina web, en la que trobarem tot allò que necessite l’amant de la bicicleta. Per un costat, el track de les rutes. Però per un altre, tots els serveis necessaris, des de punts de reparació de bicicletes, zones on descansar i aquells bars i restaurants on degustar la gastronomia del territori.

Una pàgina web dinàmica que anirà creixent i que anirà incorporant aquells negocis que aposten pel projecte, sent una excel·lent porta d’entrada a tot aquell públic que vulgue descobrir el Matarranya sobre rodes. Des d’aquells que vulguen conèixer el territori en família als amants de les rutes per carretera, passant també per l’enduro, l’All Mountain i la bicicleta més salvatge.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans