Logotips d'organismes oficials

Motorland i Dorna firmen la renovació de la MotoGP per a Alcanyís fins al 2026

Arturo Aliaga, president de Motorland Aragón, i Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna, ratifiquen el compromís perquè el circuit del Baix Aragó continue celebrant grans premis

Arturo Aliaga i Carmelo Ezpeleta, durant la firma del conveni que allargarà la presència de Motorland a MotoGP. Foto: NDM

Motorland Aragón seguirà albergant grans premis de MotoGP al llarg dels pròxims anys. La firma del vicepresident d’Aragó i president de Motorland, Arturo Aliaga, i del conseller delegat de Dorna Sports S.L., Carmelo Ezpeleta, supose la pròrroga del vigent contracte esportiu especial que es va firmar el setembre de 2016. Per a Arturo Aliaga, «esta firma és una mostra inequívoca de l’aposta del Govern d’Aragó pel circuit d’Alcanyís. No podem oblidar que es tracte d’un circuit que té un gran prestigi internacional i una àmplia experiència en l’organització d’estos esdeveniments. I hem d’anar més enllà, perquè la celebració d’estos grans premis comporte una repercussió important, supose un enorme impuls tant per al territori com per a l’activitat econòmica i projecte la imatge d’Aragó a tot el món».

Per a Aliaga, «amb esta firma s’assegure que Aragó estigue al calendari i al mapa de la MotoGP fins al 2026. És un acord basat en la confiança des de que el circuit va albergar el primer Gran Premi». El 2022, els compromisos fixats per a la celebració de les carreres són de 8 milions d’euros, un cost que s’incrementarà un 3 per cent als dos premis restants. Es compromet un gasto de 24 milions d’euros. A la vegada, els estudis de la Cambra de Comerç recullen que l’impacte amb la celebració de cada gran premi és de, com a mínim, 30 milions d’euros, als quals caldria sumar l’impacte mediàtic que comporte la publicitat a les retransmissions televisives.

El conseller delegat de Dorna, Carmelo Ezpeleta, va subratllar que este acord és fruit de la relació que hi ha entre el Govern d’Aragó i Dorna. «Estem encantats de ser a Aragó. En els dos anys molt difícils que hem passat, la presència d’Aragó i la seua ajuda per fer els dos grans premis del 2020 i el gran premi del 2021 ha estat molt important per a poder tirar endavant». Sobre la continuïtat d’este contracte, Ezpeleta va ressaltar que natres estarem a Aragó el temps que Aragó vulgue. Ens agradaria ser a Aragó sempre». La renovació del contracte es formalitze per al període 2022-2026, i ratifique la celebració de tres Grans Premis d’Aragó al circuit de Motorland. Durant cada carrera s’inclourà una corba de publicitat institucional i un vídeo de promoció d’Aragó al senyal internacional de televisió, amb l’objectiu de promocionar la marca ‘Aragó’ a les seues xarxes, al web de MotoGP i a la publicitat virtual durant la retransmissió.

REDACCIÓ
Mitjans