Logotips d'organismes oficials

La primera Trail Valderrobres es viurà el pròxim 2 d’octubre amb tres modalitats de carrera

Gemma Lleixà i Javier Arias són dos de les persones que estan darrere d'este projecte esportiu

La web trailvalderrobres.com està disponible per a tots aquells interessats. Foto: NDM

El Matarranya ha vist nàixer una nova proposta esportiva. Parlem de la Trail Valderrobres, una prova que se celebrarà el pròxim 2 d’octubre i que tindrà fins a tres modalitats de carrera diferents. De fet, el 22 de juny passat, l’organització de carrera va presentar la pàgina oficial del projecte, les inscripcions del qual ja estan obertes. Gemma Lleixà i Javier Arias, dos amants de les carreres de muntanya i veïns de Terres de l’Ebre i del Matarranya, respectivament, són el pulmó d’un projecte que té l’ajuda de l’ajuntament de Vall-de-roures i de diferents patrocinadors del territori. La carrera eixirà de la capital del Matarranya i recorrerà diferents enclavaments naturals de Vall-de-roures a través de tres opcions de carrera. La marxa tècnica, per a guerrers, serà una 12k amb 400 metres de desnivell. La carrera curta, per a cavallers, serà una 14k amb 500 metres de desnivell. I la carrera llarga, per a templers, serà una 26k amb 1.000 metres de desnivell positiu.

En relació a esta proposta esportiva, Gemma Lleixà va concretar que “darrere de la Trail Valderrobres estem dos persones a qui ens agrade córrer per muntanya. Javi i jo sortim sovint a entrenar per Vall-de-roures. I després d’inscriure’ns en una prova per la zona vam valorar la possibilitat de mostrar l’entorn natural del poble a través d’una carrera. Ens vam animar, i este és el resultat”. Una prova que en la seua temporada de debut comptarà amb tres modalitats diferents. Una carrera curta i una carrera llarga, així com una marxa tècnica que “no serà competitiva”. A la vegada, esta Trail Valderrobres pretén ser una carrera temàtica, de manera que aprofitant que recorrerà per diferents enclavaments medievals, a les zones d’avituallament és possible que ens trobem arquers, templers i personatges de l’edat mitjana. Una carrera que recorrerà diferents enclavaments d’interès natural i històric, com ara la Capelleta o l’ermita de la Magdalena.

Des de l’organització van afegir que “des del primer dia hem comptat amb l’ajuda de l’ajuntament, i hem preparat uns recorreguts preciosos, amb un tram de carrera que transcorrerà pels principals racons històrics de Vall-de-roures”, com són el pont de pedra, la plaça major, el calvari o el castell, per després continuar per pistes i sendes mirant els Ports. Tant el track de carrera com la inscripció a les modalitats es poden consultar a través de la web trailvalderrobres.com, on també hi apareixen els patrocinadors de l’esdeveniment i els valors del projecte esportiu. Gemma Lleixà va destacar que “esta primera Trail Valderrobres l’hem limitat a unes 250 persones“, i tindrà bossa de corredor, zones d’avituallament, menjar, servei de dutxes i bany, així com assegurança d’accidents. A més, hi ha un 10% de descompte en aquelles inscripcions prèvies al 15 de juliol.

Una nova proposta esportiva que no escape a la gran afició que el trail ha despertat a la nostra comarca. Des de l’any 2017, quan va nàixer la TastavinsTrail de Pena-roja, l’afició per les carreres de muntanya no ha deixat de créixer, apareixent projectes com l’Escola de Trail de Mont-roig o el club Matarraña Team.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans