Logotips d'organismes oficials

Divertida i atrevida, la primera KDD d’Enduro de la Freixneda

La ruta era asequible per a esportistes d'enduro amb 17 quilòmetres i un desnivell de 500 metres

Un total de 25 persones van participar en esta primera quedada a la Freixneda. | Foto: NDM

La Freixneda va acollir el passat dissabte 30 de juliol una quedada d’enduro. Una de les disciplines més exigents de la bicicleta de muntanya. Però per a la KDD de la Freixenda van preparar una ruta assequible de 17 quilòmetres i un desnivell de 500 metres perquè pogueren divertir-se els aficionats a este esport de tots els nivells. Tal com ho explicava Sergio Sánchez de Wild Track Matarranya, un dels organitzadors de la cursa junt amb BiciAcción y Loose Riders, “la prova va estar adaptada a tots els nivells i hi havien diferents dificultats en les baixades”. Hi havia una ‘chicken line’ (línia gallina) més fàcil per als corredors que no tingueren un nivell molt alt i que igualment pogueren saltar i passar-ho també bé. I sembla que va ser així, “va estar molt divertit, van vindre gent de tots els públics, vam fer ruta, salts i després piscina i dinar. Ens ho vam passar genial” recordava entusiasmat Sánchez.

Un total de 25 persones van participar en esta primera quedada a la Freixneda, però no serà l’última al Matarranya. Pel que queda d’any s’estan preparant diferents proves i curses per tota a la comarca. I és que el món de la bicicleta és molt ampli i el este territori s’adapta molt bé a gairebé totes les modalitats de bicicleta.

Segons Wild Track ‘l’entorn de la Freixneda té un terreny molt fàcil de treballar, és més de terra a diferència de si ens acostem als Ports que té més pedra”. Per a la quedada van recuperar vies pecuàries i camins antics que s’estan perdent i que són molt adequats per a la bici de muntanya i que afegint algun salt s’adapta molt bé també al enduro.

De fet, la Freixneda compta amb una llarga trajectòria en l’organització de proves ciclistes. El passat 2019 havia organitzat la 24 edició de la reconeguda marxa ‘Descenso a saco’.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans