window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

‘Sierras Matarraña’ confirme cinc grans proves ciclistes per a este 2023

La primera d'elles, la Copa d'Espanya Enduro MTB, se celebrarà els dies 4 i 5 de març a Pena-roja. S'hi afegiran la Copa Aragó XCO i la Marató XCM, així com un descens urbà per Ràfels i una Cicloturista MTB Nacional

El Matarranya és una zona molt adequada per a la pràctica de la bicicleta de muntanya. | Foto: NDM

El projecte Sierras Matarraña, integrat per cinc pobles del Matarranya, ha confirmat la programació de cinc grans proves ciclistes al llarg del present 2023. Així es va anunciar durant la presentació del projecte ciclista a la Fira Internacional FITUR a Madrid, on ‘Sierras Matarraña’ va estar acompanyat de Wild Track Matarranya i de la Comarca del Matarranya per a presentar la ‘Red Ciclista’, un paquet de rutes en bicicleta que vertebraran el territori i que volen ser tota una referència en el turisme de pedal i naturalesa. En concret, les competicions que acollirà el Matarranya començaran a Pena-roja els pròxims 4 i 5 de març, quan se celebrarà la Copa Espanya d’Enduro MTB. Durant este 2023 també està programada la Copa d’Aragó XCO a Torredarques per al 16 d’abril, la Copa d’Aragó Marató XCM a Fontdespatla el 14 de maig, un descens urbà per Ràfels a l’agost, i la Cicloturista MTB Nacional per al mes de novembre, amb eixida des de Mont-roig.

Luis Lizana és el director d’este projecte, el qual està integrat precisament per estes cinc poblacions que albergaran sendes competicions, i va concretar que «simplement estar presents a FITUR i exposar este projecte ja va merèixer la pena. De Madrid tornem molt contents, on vam estar acompanyats de la Comarca com a paraigua institucional d’esta ‘Red Ciclista’, i també de Wild Track Matarranya amb el seu producte ciclista i el seu gran potencial en comunicació, xarxes i vídeo». Un projecte, este ‘Sierras Matarraña’, que «ens especialitzem en el ciclista pot ser més esportiu», i que al marge de promocionar rutes «també hem programat una sèrie de proves que ajudaran a donar difusió al projecte i al territori». De fet, Lizana va considerar que «la promoció que ens brinde una prova esportiva és insuperable», perquè permet situar el projecte i els pobles que l’integren en el mapa a través d’esportistes d’elit i mitjans especialitzats en la matèria.

La primera d’estes proves se celebrarà en qüestió de setmanes a Pena-roja. Serà durant el primer cap de setmana de març, i parlem de la Copa d’Espanya d’Enduro per a Mountain Bike. La proposta durarà dos dies i inclou també una Mini Enduro Escolar i una Enduro Popular. El disseny del circuit és secret i confidencial. Sobre la carrera en qüestió, Luis Lizana va recordar que «en uns dies tindrem la presentació oficial de la prova», si bé «moltes persones ja s’han posat en contacte amb direcció de carrera per a saber què s’està cuinant a Pena-roja». Al marge de les carreres, Lizana també va valorar la creació d’esta ‘Red Ciclista’ que englobe multitud de rutes pel Matarranya, considerant que «la bicicleta és un turisme molt actiu. Sovint, és un turisme que s’use molt com a complement de les nostres vacances. I el que volem ara, amb l’esforç de tots, és donar-li la volta al concepte. Crear un gran mapa de rutes ciclistes perquè la bici sigue el ganxo per a visitar el Matarranya».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans