Logotips d'organismes oficials

Valderrobres s’emporte el derbi contra un Calaceit que va jugar 45 minuts en inferioritat numèrica (2-1)

Ionut i Fintan van donar la victòria a l'equip local. Borja va marcar pel Calaceit als últims compassos de partit. Unes 400 persones van omplir el camp de Sant Roc

Gran ambient de derbi el que es va viure a la capital comarcal este diumenge. Unes 400 persones van omplir el camp de Sant Roc en la millor entrada de la present temporada. Al verd, partit vibrant el que ens van regalar Valderrobres i Calaceit. Un derbi del Matarranya que va acabar amb victòria local (2-1) i que va tindre una mica de tot. Nervis, tensió, emoció, gols i expulsats. De fet, Calaceit va jugar tota la segona part en inferioritat numèrica per l’expulsió de Sergi Prats, un dels jugadors més en forma del seu equip. El 9 del Calaceit va veure la segona groga al minut 44 per posar els colzes. Boira, l’entrenador del Calaceit, també va ser expulsat per protestar. Molt de respecte entre els dos equips durant la primera part, encara que les millors ocasions les va tindre Valderrobres. Sobre la mitja hora de partit, i pràcticament de manera consecutiva, els locals van generar dos bones contres per a obrir el marcador. Però Aitor, el porter visitant, va intervindre molt bé. La primera part va acabar sense gols (0-0), tot i que la doble amonestació del 9 del Calaceit feia intuir que els 45 minuts que quedaven per jugar podien ser molt diferents.

Durant els primers compassos de la segona part, el derbi no va canviar massa. Calaceit va fer els primers canvis, i tot i jugar amb 10, va seguir molt ben posicionat al camp. Però la superioritat numèrica es va fer notar, Valderrobres es va apoderar del mig del camp i va guanyar metros. La velocitat de Bruno, i sobretot de Javi, que les guanyava totes per la banda dreta, van ser determinants. Al minut 52 de joc, Ionut va xutar des de fora de l’àrea i la pilota va acabar en gol després de tocar en un defensa (1-0). A partir del gol van arribar els millors minuts de l’equip local, que es va créixer i va buscar la sentència. Valderrobres va seguir buscant les bandes, però les ocasions no trobaven un rematador clar. Sobre el minut 70, una bona jugada que va nàixer dels peus de Javi va acabar en el gol de Fintan, que pràcticament matava el partit (2-0). Valderrobres va aprofitar el gol per a posar cames fresques al camp i va seguir fent el seu joc. Durant la segona part, el Calaceit va generar alguna ocasió de gol, però sense massa perill. Als últims compassos, i quan el partit estava a punt de morir, va aparèixer Borja per a reduir distàncies (2-1).

Al final, victòria per al Valderrobres, que a falta del partit contra Torrecilla se situe en quarta posició, sumant 26 punts. Calaceit es manté en la 7ena posició, sumant 20 punts, i pendent també del partit contra Valldesgorfa. Tots dos partits es jugaran este diumenge.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans