Logotips d'organismes oficials

Raúl Guimerá acabe segon a Budapest i lluitarà pel pòdium a la finalíssima de Polònia

El pilot del Matarranya va sumar 50 punts a l'última prova del Súper Enduro i retalle distàncies amb Milan Schmueser, que és tercer a la general. Difícil, però no impossible

El Súper Enduro de categoria 'Junior' està pendent de la carrera de clausura, que es viurà al març a Polònia. |Foto: NDM

El pilot del Matarranya Raúl Guimerá ha sumat una importantíssima segona posició a la tercera i penúltima prova del Campionat del Món de Súper Enduro. La carrera, que es va celebrar el passat 4 de febrer a Budapest, la capital d’Hongria, va constar de tres mànegues. Guimerá, que va fer el millor temps a la segona mànega i va quedar tercer tant a la primera com a la tercera, va sumar un total de 50 punts, que són els mateixos que va fer Ashton Brightmore, el guanyador a Hongria. Una puntuació significativa per a reduir distàncies amb el pilot alemany Milan Schmueser, que ara mateix és el tercer pilot de la general. A falta de 60 punts en joc, Raúl Guimerá (Sherco) és quart i sume un total de 126 punts, a 16 punts del pòdium. Per tant, el pilot del Matarranya s’ho jugarà tot a la carrera del pròxim 18 de març a Gliwice, Polònia, on es disputarà l’última prova del campionat del món en la categoria ‘Júnior’. Quedar entre els tres primers no serà fàcil, sobretot veient la trajectòria dels quatre millors pilots de la categoria, però no és impossible.

En relació a la carrera celebrada a Budapest, Raúl Guimerá va explicar que “tornem molt contents d’esta penúltima prova del campionat del món. Arribàvem en un bon moment, sabíem que faltaven polir alguns errors per aspirar al pòdium”. Però “des d’inici vaig estar molt a gust, tant damunt de la moto com dins del circuit”, cosa que es traduir en una segona posició a la prova d’Hongria. “És el meu primer pòdium a nivell mundial, i és una satisfacció total”, va defensar Guimerá. Una carrera que es va resoldre per detalls, i on el pilot del Matarranya va fer inclús el millor temps en la segona màniga, que és la de graella invertida. “Va ser curiós, perquè vaig saber que anava primer quan creuava l’arco de meta”. Un treball, el recollit a Hongria, que és un baló d’oxigen per a la carrera de clausura, i que serà en cosa d’un mes a Polònia, un país que vibre amb l’enduro. Guimerá va reconèixer que “anem quarts, a bastanta distància dels tres primers. Però mai se sap. La intenció és arribar el més forts possibles, buscar la victòria i acabar temporada de la millor manera possible”.

En la categoria reina, el britànic Billy Bolt va dominar la prova d’Hongria de principi i fi, i es va sobreposar a les tres mànegues de l’enduro. De fet, i de les proves disputades durant este mundial, Bolt només ha cedit una tercera posició a la segona màniga de la prova d’Alemanya.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans