Logotips d'organismes oficials

Més de 130 riders confirmen la seua presència a la Copa d’Espanya Enduro que es viurà a Pena-roja

Des de l'organització de carrera han dissenyat quatre descensos espectaculars per un terme municipal molt abrupte. La prova es viurà els dies 3, 4 i 5 de març i està generant una gran expectació

Video Thumbnail
Pena-roja albergarà la prova inaugural de la Copa d'Espanya BTT Enduro
A falta de 10 dies per a viure la carrera inaugural de la Copa d'Espanya BTT Enduro, més de 130 riders ja han confirmat la seua participació a la prova que albergarà el Matarranya el pròxim mes de març. En concret, Pena-roja serà seu de la Copa Enduro 2023, la qual integrarà un total de cinc carrere

A falta de 10 dies per a viure la carrera inaugural de la Copa d’Espanya BTT Enduro, més de 130 riders ja han confirmat la seua participació a la prova que albergarà el Matarranya el pròxim mes de març. En concret, Pena-roja serà seu de la Copa Enduro 2023, la qual integrarà un total de cinc carreres repartides entre març i juny, recorrent les províncies de Terol, Àvila, Pontevedra, Lleida i La Corunya, en este ordre. De fet, el passat divendres Pena-roja va organitzar una reunió entre l’associació Sierras Matarraña, impulsora de la prova, veïns de la població i l’ajuntament, amb l’objectiu de crear una borsa de voluntaris. Les característiques del terme municipal de Pena-roja, amb una orografia molt abrupta i grans desnivells en escassos quilòmetres de distància, el fan el lloc idoni per albergar una prova enduro com la que s’ha dissenyat. Una carrera que ha generat molta expectació, tant entre els riders com entre el públic.

Luis Lizana i Luis Ángel Aguilar formen part de l’associació ‘Sierras Matarraña’, la impulsora d’esta carrera, i van concretar que «Pena-roja albergarà una gran prova ciclista en cosa d’uns dies, que serà la gran carrera en estat modalitat que viurem a l’Aragó enguany». En este sentit, Aguilar va explicar que «Pena-roja serà la prova inaugural d’esta Copa d’Espanya», en la que «hem dissenyat un circuit on els trams de pujada no puntuen sinó que sol es cronometren les baixades. Per tant, la carrera consisteix en fer els trams de baixada el més ràpid possible». El circuit constarà «de quatre trams que quedaran molt espectaculars i variats perquè tindrem de tot», com ara «dos trams de pràcticament 4 quilòmetres de baixada constant», i que esperen agradar tant al públic com als corredors. Tot i que el circuit és confidencial, les Roques del Masmut seran un dels entorns singulars d’esta Copa d’Espanya que augure molt de públic.

Des de l’organització tenien molt clar que les característiques orogràfiques del terme de Pena-roja eren idònies per a acollir una prova com esta Copa d’Espanya d’Enduro. En este sentit, Lizana va apuntar que «natres tenim molt d’amor a tot el Matarranya. Però quan li vam plantejar a Federació fer un calendari de carreres, ens van dir que la realitat del terme de Pena-roja era idònia per albergar una prova així. Aquí tenim desnivells que no es donen en altres zones del Matarranya. Ens han eixit desnivells de pràcticament 650 metros en escassos 4 quilòmetres de distància, i és precisament el que busque la competició enduro. Baixades llargues i bones sendes, i d’aquí que Pena-roja pugue albergar una copa d’estes dimensions». Una prova on la seguretat dels riders serà vital. De fet, hi haurà metges equipats en e-bikes i equips de bombers que intervindrien en el cas que calgués fer alguna emergència sanitària o evacuació.

El millor aparador possible
També serà important la funció dels voluntaris, que s’encarregaran de controlar en tot moment «a tots aquells corredors que estan en carrera». Per ara, segons es pot consultar a la web ‘Sierras Matarraña’, hi ha confirmats més de 130 corredores, amb participants de les 17 autonomies espanyoles. Al mateix temps, Luis Ángel Aguilar va entendre que «un dels grans objectius d’esta prova és donar a conèixer i promocionar ‘Sierras Matarraña’, que és un projecte obert que vol seguir creixent, perquè entenem que esta comarca és un territori perfecte per a la pràctica de la bicicleta». De fet, i a través d’estes proves, «volem atraure a eixa persona de fora del territori que vol descobrir sendes antigues i rodar en bicicleta. I el millor aparador és una prova com la que farem a Pena-roja». Una carrera que ha generat molta expectació. A 30 quilòmetres a la rodona pràcticament no quede ni una plaça d’allotjament lliure per a eixos dies. De fet, s’està valorant crear zones de campin i caravana addicionals.

R. LOMBARTE
Mitjans