Logotips d'organismes oficials

La Comarca prepara la 20a Marxa Senderista per La Freixneda

L'eixida serà el pròxim 12 de març i passarà per l'espectacular paratge del Santuari de la Mare de Déu de Gràcia

Cartell de la marxa senderista comarcal. | Foto: NDM

La tradicional Marxa Senderista de la Comarca del Matarranya, tornarà a celebrar-se el dia 12 de març, pels senders de La Freixneda. Es tracta de la 20a edició d’una de les cites esportives més multitudinàries que s’organitzen a la nostra zona. Com en anys anteriors, hi haurà dos recorreguts: un de llarg de 23 km, i un altre de 14 km.

Les dos rutes sortiran de la Plaça Major de la localitat i partiran pels antics camps de cultiu, a un quilòmetre i mig aproximadament se separaran. La ruta llarga es dirigirà cap a la Vall del Ferro, fins a les antigues Mines d’Alges; mentre que la ruta curta anirà directament cap a les Mines. Totes dos passaran per la Font de la Vall del Pi i la cova de Marc i es dirigiran cap a l’espectacular paratge del Convent, el Santuari de la Mare de Déu de Gràcia. Allí se separaran de nou, la llarga anirà pel Mas de Grau i la curta pel Barranc de les Canals per acabar les dos de nou a la plaça de la Freixneda. Durant el recorregut es passejarà per camps d’oliveres, ametllers i zones de pinar, típiques de la comarca.

La tècnica d’esports comarcal, Salomé Roquer, anima a participar tothom a la marxa perquè “és una ruta assequible que no acumula gaire desnivell, especialment la curta”. És una proposta per a tots els nivells i edats. Precisament per als més petits hi ha l’al·licient que la marxa està inclosa en la ‘IV Lliga d’Andades populars Chiquifam!‘. Es tracta d’una iniciativa per la qual els participants menors de dotze anys van sumant punts durant tot l’any, al final de la temporada en funció de les caminades a les quals han participat, rebran premis. Hi haurà controls d’avituallament i assistència al senderista durant tot el recorregut. I en finalitzar la caminada, hi haurà dinar popular i un obsequi per a tots els participants. “L’any passat, pels protocols anticovid, no vam poder fer el menjar, però este any hem recuperat el format d’abans de la pandèmia amb un dinar popular al final del recorregut”, anuncia Roquer.

Tothom que vulga participar en la marxa comarcal haurà d’apuntar-se prèviament. Les inscripcions ja estan obertes a través del web www.comarcamatarranya.es. Les inscripcions es poden fer de forma individual o en grup i la data límit per apuntar-s’hi és el dia 7 de març. Les quotes seran de 14 € els adults, 12 € els federats i 7 € els menors. Des de comarca esperen recuperar el nivell de participació prepandèmia que rondava els 700 participants.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans