Logotips d'organismes oficials

‘Sierras Matarraña’ mostre les seues credencials per ser tota una referència en el món del ciclisme

Més de 230 riders han respost a la proposta que ha albergat Pena-roja. L'internacional Iago Garay s'emporte la prova inaugural de la Copa d'Espanya. L'escocesa Ella Conolly, millor en femenina. Aleix Arrufat, jove de la nostra comarca, campió Junior

Video Thumbnail
El Matarranya mostre les seues credencials per a ser tota una referència en el món del ciclisme
Les sendes entre els pinars, els desnivells abruptes que ens regale el seu terme i els espais naturals de Pena-roja van albergar entre divendres i diumenge la prova inaugural de la Copa d'Espanya BTT Enduro. Durant tres dies, centenars d'aficionats i riders de tota Espanya i inclús de l'estranger va

Les sendes entre els pinars, els desnivells abruptes que ens regale el seu terme i els espais naturals de Pena-roja van albergar entre divendres i diumenge la prova inaugural de la Copa d’Espanya BTT Enduro. Durant tres dies, centenars d’aficionats i riders de tota Espanya i inclús de l’estranger van estar pel Matarranya, on s’ha dissenyat per a l’ocasió un circuit exigent i de gran nivell, amb quatre descensos vertiginosos al voltant de la Tossa, l’Hereu, les Masmut i la zona urbana de Pena-roja. El vencedor de la prova va ser el madrileny Iago Garay, tot un esportista de talla mundial que en deixar Pena-roja preparava les maletes per anar a Austràlia per assistir a la Copa del Món. La guanyadora en categoria femenina va ser l’escocesa Ella Conolly, mentre que en categoria Júnior, la victòria va ser per al rider del Matarranya Aleix Arrufat. En total, més de 230 corredors van participar a una prova molt ben treballada a través de la qual el projecte Sierras Matarraña ha mostrat credencials i galons de sobra per a ser tota una referència en el món del ciclisme.

Juan Luis Aguilar forme part de l’associació ‘Sierras Matarraña’, organitzadora de la carrera, i va concretar que «estem destruïts, però molt contents. La gent ha marxat molt satisfeta de tot el que s’ha trobat a este territori. S’han sorprès de Pena-roja, i molts ens han confirmat que tornaran». Des de l’organització van entendre que s’han superat «totes les expectatives, i la felicitat que ens ha transmès la gent per la faena feta és una de les majors alegries que ens emportem». Un munt de treball al monte, i que s’ha centrat en obrir sendes noves i crear un circuit de descens molt ràpid. La carrera va tindre molt bona recepció, i des de ‘Sierras Matarraña’ van apuntar que «és un projecte que és necessari i que beneficiarà a tot el territori». Juan Luis Aguilar va recalcar que «esta Copa d’Espanya supose un abans i un després, i considerem que hem posicionat el destí ‘Matarranya’ de bicicleta a nivell nacional. Creiem en este projecte i és la nostra il·lusió. Un projecte que ha programat per al 2023 cinc proves. La més immediata, la Copa Aragó XCO el 16 d’abril a Torredarques.

Per la seua part, i des del poble amfitrió, Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja, va destacar que «marxem molt contents. Sol esperem que els participants també estiguen contents del que s’han trobat estos dies per aquí». Un desplegament rellevant per a estos dies, on Pena-roja inclús ha adaptat dos pàrquings d’autocaravanes addicionals i ha convertit els empinats carrers del poble en un tram més de la carrera enduro. Tot i que es prompte, des del territori treballaran perquè la prova es pugue quedar al Matarranya de forma contínua. Des de Pena-roja, Ricardo Blanch va agrair una vegada més a tots els voluntaris i voluntàries que de manera desinteressada treballen perquè estos actes siguen un èxit. La carrera també va servir per a presentar l’equip ‘Sierras Matarraña’, i que està integrat per Jaime del Valle, Jonás Elías, Raúl Gimeno i Rafael Leeuwenberg. Durant estos dies han estat pel Matarranya, entre altres, el president de la Federació Aragonesa de Ciclisme, Luis Marquina, l’influencer ciclista Álex Medina, o corredors de talla mundial com Iago Garay.

Precisament, Garay va ser el millor rider en la categoria reina, qui va marxar molt sorprès del que s’ha trobat estos dies a Pena-roja. «Ha segut una jornada intensa. El circuit comence amb una pujada de pràcticament hora i mitja. Baixades llargues, però molt cuidades, que demostren que l’organització i el poble han posat molt d’amor. He xalat moltíssim. Trams rapidíssims, exigents. Ha segut un dia perfecte: ha aparegut el sol i no ens podem queixar de res». De fet. Garay va reconèixer que «no havia sentit parlar mai del Matarranya. I marxo molt sorprès. El poble és preciós. Té unes roques enormes. I jo, que també sóc un petit aficionat a l’escalada, he vist que esta zona està súper bé». Paral·lelament, i entre les grans alegries a nivell comarcal, tenim el paper que va fer Aleix Arrufat, que va ser el millor en categoria Júnior. «La carrera ha segut molt xula. Les sendes estaven molt ben preparades. M’he trobat molt a gust damunt la bicicleta i he arribat sencer a meta, que és el més important». Aleix Arrufat va destacar les grans possibilitats que té el Matarranya en l’enduro de bicicleta.

RUBÉN LOMBARTE

 

Mitjans