Logotips d'organismes oficials

Valderrobres continue viu en la lluita per l’ascens gràcies a la victòria ‘in extremis’ contra Torrecilla (2-1)

Mal partit de l'equip del Matarranya, que no va desplegar el seu millor joc. Calaceit es quede sense opcions després de la seua derrota contra el Chiprana (2-3)

El Valderrobres, en una imatge d'esta temporada, va superar per la mínima al Torrecilla gràcies a un gol al minut 95. | Foto: R. Lombarte

A falta de tres jornades, tot estar per decidir. Tot i que el Maella és qui ara mateix té les millors cartes per pujar de categoria, encara queden 9 punts en joc i quatre equips es disputaran la plaça d’ascens directe a Preferent i de promoció d’ascens. En estos moments, tot i que l’Alcanyís B està a 1 punt per a convertir-se matemàticament en el campió de lliga, però necessite d’una gran carambola per a pujar, la pilota està damunt del Maella. Va segon a la classificació, un punt per damunt del Chiprana, que és tercer, i guanyant-ho tot la pròxima temporada jugaria a Preferent. D’aquí a final de temporada, el partit més difícil el tindrà la pròxima setmana. Serà contra un Calaceit que a nivell de classificació no s’hi jugue res, perquè la derrota de la setmana passada contra el Chiprana el deixe fora de la carrera de l’ascens. Però el Calaceit, com porte fent tota la temporada, no regalarà res. A la penúltima jornada, Maella anirà al camp del Calanda, últim classificat. I la lliga la tancarà a casa contra Fuensport.

El segon millor situat per a pujar és Chiprana, que ara mateix ocupe plaça de promoció. Sume 45 punts, un menys que el Maella, i d’aquí a final de temporada li queden Calanda, Fuensport i Samper. A priori té un calendari més fàcil que el Maella, però els 15 partits consecutius sense conèixer la derrota situen als del Baix Matarranya en un moment de gran confiança. El quart classificat, el Teruel B, sume 41 punts i està a 5 punts del Maella. El calendari tampoc el té fàcil. Esta setmana jugue a casa contra Valldesgorfa, però a la setmana següent ha de jugar contra Calaceit. La temporada del Teruel es tanque a casa contra el Calanda. I ens quede parlar del Valderrobres, que tot i fer un partit molt discret contra el Torrecilla este diumenge, va sumar una victòria ‘in extremis’ que el manté viu en la lluita per l’ascens. Ara té 40 punts, 6 per davall del Maella. El calendari, relativament assequible. Primer, viatge a Utrilles, per després jugar al camp de l’Sportin i tancar temporada a casa contra Valldesgorfa.

Qui ha dit adéu a totes les opcions és Calaceit, que va caure per la mínima esta jornada contra el Chiprana en un dels partits més emocionants de la jornada (2-3). Els visitants es van avançar al marcador en dos ocasions, però Calaceit va saber empatar el partit dos vegades gràcies a Sergi Prats. La balança, però, finalment va caure cap al costat dels visitants, que es van endur una victòria importantíssima i van deixar el Calaceit fora de la carrera per l’ascens. Tot i això, Calaceit pot acabar decidint quins equips ocuparan les places d’ascens directe i de promoció. I és que a falta de només tres jornades, els del Matarranya encara han de jugar contra Maella i Teruel B, que s’ho juguen tot d’aquí a final de temporada. Per tant, i perquè el Valderrobres acabe temporada segon o tercer (donant accés a eixes apreciades places d’ascens directe o promoció), Calaceit li haurà de fer, mínim, un favor a un dels seus màxims rivals. Valderrobres té l’average en contra amb Maella, Chiprana i Teruel B.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans