Logotips d'organismes oficials

Els germans Vives acaben tercer i quart en la categoria ‘Marxa’ del TrencaCims de Paüls

David Vidal va fer un gran paper, pujant al pòdium a la mitja marató, distància que van córrer també Carlos Rallo i Cristina Ribera. Al Trail 53K van participar Marc Segura i Javier Moragrega

Des del Matarranya van assistir un total de set corredors, fent tots un bon paper a Paüls. | Foto: NDM

Els germans David i Adrián Vives van acabar tercer i quart, respectivament, en la categoria Marxa en l’última edició de la TrencaCims de Paüls. La població de les Terres de l’Ebre va albergar, coincidint amb el pont de l’1 de maig, una nova edició d’esta cita d’esport de muntanya, que és una de les més potents que se celebre a la nostra contornada. La TrencaCims d’enguany va reunir més de 1.000 corredors repartits en les diferents modalitats de carrera, dels quals set d’ells van arribar des del Matarranya. En la distància curta, els germans Vives van fer molts bons cronos, firmant uns temps de 1:13:31 i 1:20:38 hores, respectivament. En la categoria, el guanyador va ser Nil Vilanna, mentre que el segon va ser Andreu Sancho. En la categoria de Mitja Marató, el corredor David Vidal va fer un gran paper i va pujar al pòdium, creuant línia de meta en tercera posició i fent un crono de 2:42:27. En clau comarcal també van córrer Carlos Rallo i Cristina Ribera. I en la modalitat Trail, de 53K, vam tindre doble representació: Marc Segura i Javi Moragrega.

David Vives és corredor de Matarraña Team, i va apuntar que «l’any passat ja vaig participar a la TrencaCims. La carrera, l’entorn i l’organització són fantàstiques. Després de la lesió de l’any passat, la prova de Paüls és la primera carrera que corro recuperat i, independentment del resultat, torno molt content». Doble alegria a casa. «Vaig fer el tercer millor crono. Mon germà, que ara no pot entrenar massa, va acabar quart, i està molt content del resultat». La TrencaCims és una de les grans cites del trail de Catalunya. «Està integrada per quatre formats de carrera diferents, des d’una prova de 75K, en format d’Ultra Trail, a una de curta, de 13K, que és la que vam córrer natres dos. Un ambient brutal, una prova que està dins del Campionat d’Espanya d’Ultres on hi corre gent d’un gran nivell», va recordar David Vives. Un circuit amb una orografia exigent, similar a Beseit o Pena-roja, on totes les proves a excepció de la carrera curta pugen a l’Engrillo i la Punta de l’Aigua. Enguany s’hi han inscriure més de 1.000 corredors.

De fet, en la categoria Ultra Trail van creuar la línia de meta un total de 219 corredors, mentre que en format Mitja Marató, que és el que van superar la línia de tall més corredors, vam tindre 236 participants. Des del Matarraña Team, David Vives va apuntar que «carreres com la de Paüls, que al final és un poble amb característiques molt similars als nostres, també ens serveixen per agarrar idees de cara a les proves que en uns mesos celebrarem al territori». Dins de les proves calendades al Matarranya, el pròxim 21 d’octubre està prevista una nova edició de la Tastavins Trail, la qual seguirà en la línia dels últims anys i dissenyarà diferents proves que es podran adaptar també a un format senderista. Per la seua part, fa uns dies l’organització de la Trail Valderrobres va avançar que hi haurà segona edició de la carrera. Serà, en concret, el 19 de novembre. A través de l’Escola de Trail de Mont-roig, la previsió és seguir treballant com s’ha fet en els últims anys, de forma que es tancarà el 2023 amb una altra San SilvesTrail.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans