window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Fontdespatla serà eixida i línia de meta d’una marató ciclista que passarà per cinc pobles del territori

El projecte 'Sierras Matarraña' celebrarà el pròxim 14 de maig una nova prova que serà puntuable per al Campionat d'Aragó i que tindrà una ruta llarga de 70 quilòmetres

Video Thumbnail
Fontdespatla, eixida i línia de meta d'una marató ciclista que passarà per 5 municipis del territori
Fontdespatla serà la línia d'eixida i de meta d'una nova prova del projecte Sierras Matarraña. El pròxim 14 de maig, el territori albergarà la Sierras Matarraña MTB Race, una carrera marató puntuable per a la Copa d'Aragó XCM que recorrerà els termes municipals de Fontdespatla, Ràfels, Mont-roig, To

Fontdespatla serà la línia d’eixida i de meta d’una nova prova del projecte Sierras Matarraña. El pròxim 14 de maig, el territori albergarà la Sierras Matarraña MTB Race, una carrera marató puntuable per a la Copa d’Aragó XCM que recorrerà els termes municipals de Fontdespatla, Ràfels, Mont-roig, Torredarques i Pena-roja. Esta prova tindrà dos distàncies diferents, i la carrera reina constarà de 70 quilòmetres de recorregut i un total de 1.740 metros de desnivell acumulat. Carrera que discorrerà per paratges de gran valor paisatgístic, com els Estrets de Ràfels o la Font de la Mançana, així com per l’interior dels cinc nuclis de població que integren este projecte ciclista. Per la seua part, la carrera curta, que del Barranc de la Grèvol retallarà directament pel santuari de la Marededéu de la Font, tindrà un recorregut total de 38 quilòmetres, amb un desnivell acumulat d’uns 950 metros.

La prova, que és la tercera que albergue el projecte ‘Sierras Matarraña’ en el que va d’any, es va presentar dijous a l’ajuntament de Fontdespatla. En la seua intervenció, Juan Luis Aguilar, de l’associació ‘Sierras Matarraña’, va explicar que «esta carrera marató és molt significativa, perquè el circuit unirà les cinc poblacions que han creat este projecte ciclista». Una forma «espectacular de donar a conèixer el nostre projecte, i un circuit que no deixarà indiferent a ningú». L’especialitat marató fa menció a llargues distàncies. «El recorregut discorre per nuclis de població i patrimoni històric molt interessant, inclou 13 sendes i també ports molt llargs, com poden ser la Serra Molinera o la Font de la Mançana». Pràcticament 70 quilòmetres de carrera amb dos ascensos molt exigents. Hi haurà dos punts que calcigaran carretera. Un d’ells, a l’alçada de les piscines de Mont-roig. L’altre, per a creuar la Marededéu de la Font.

La major part de la infraestructura de la prova estarà concentrada a Fontdespatla, en ser eixida i meta d’esta marató ciclista. Tot i això, i segons van detallar des de l’organització, la intenció és que la carrera tingue continuïtat en el temps i el poble amfitrió vagi rodant. «Enguany, el pes de la carrera el tindrà Fontdespatla. Però la intenció és consolidar la carrera dins del calendari», mantindre un circuit estable, «però moure la línia d’eixida i de meta cada any a un poble diferent», va destacar Juan Luis Aguilar. Esta ‘Sierras Matarraña MTB Race’ precise d’un bon grapat de voluntaris, que una vegada més són imprescindibles per al bon funcionament de la carrera. També s’ha implicat el Club Ciclista Matarraña, i de cara a la seguretat dels participants estan confirmades la presència de Bombers, ambulàncies i Protecció Civil.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans