Logotips d'organismes oficials

El Matarranya Team conquiste el cel del Maestrat

L'equip s'emporte la victòria, tant en la categoria masculina com en la femenina, al Campionat d'Aragó per Clubs celebrat a l'Anglesola

El Matarraña Team s'ha fet en la victòria masculina i femenina del Campionat d'Aragó per Equips. | Foto: NDM

Ho han tornat a fer. El Matarraña Team va conquistar el cel al Maestrat i es va endur el Campionat d’Aragó de carreres de muntanya per Clubs que es va celebrar el passat 7 de maig a l’Anglesola. El club, que es va marcar este campionat per equips com un dels grans reptes de la present temporada, va pujar al més amunt del podi, tant en categoria masculina com en femenina. Entre els xics, la victòria va ser per a Oriol Valverde, que va creuar la línia de meta amb un crono espectacular, marcant un temps de 2:06:21. Per la seua part, Alberto García, també del Matarraña Team, va firmar el tercer millor temps de la carrera, mentre que David Vidal va acabar 6è. El quart millor temps dels corredors del territori el va fer Diego Hernández, que va creuar 8è la línia de meta. En total, 18 punts per al Matarraña Team, exactament els mateixos que l’AD Maestrazgo. El millor crono individual, fet per Oriol Valverde, va desempatar en pro dels del nostre territori.

En la categoria femenina, el Matarraña Team també es va endur la victòria, tant per equips com en individual. La corredora Patricia Villanueva va fer el millor crono entre les xiques, creuant línia de meta amb un temps de 2:30:07. Per la seua part, la també corredora de la nostra comarca, Marina Albesa, va ser segona. Els 3 punts del Matarraña Team van donar la victòria al club en categoria femenina, mentre que CM Ibonciecho va ser el segon millor club del campionat. Dels 98 participants inscrits a la 22K d’esta ‘XV Carrera por Montaña del Maestrazgo’, 94 van creuar línia de meta. Davant tenien una prova exigent que pujava als 1.740 metres d’altitud, i amb un desnivell acumulat per damunt dels 1.450 metros. La prova del Maestrat també va comptar amb dos modalitats més de carrera. Una distància mitjana de 16K en la qual van participar 15 corredors i que es va emportar Mario Prades, de l’AD Maestrazgo. També hi va haver una carrera curta de 12K, amb 7 corredors, i que es va emportar Iván Benedicto, del CM Ibonciecho.

Carlos Jávega, del Matarraña Team, va recalcar que “tornem molt contents d’esta carrera. Al Maestrat vam reunir un equip femení que va estar integrat únicament per dos companyes”, perquè “vam tindre alguna baixa d’última hora. Però, tot i això, ens vam endur la victòria”. I en la categoria masculina, on el Matarraña Team també va pujar al més alt del pòdium, “finalment vam tindre vuit corredors”. Jávega va concretar que “anàvem amb molta il·lusió i amb moltes ganes de donar guerra. El club amfitrió, l’AD Maestrazgo, sempre porte un bon equip”, de forma que era el rival més fort. I va ser precisament la victòria individual d’Oriol Valverde la que li va donar la victòria al club del Matarranya. “Oriol va firmar un gran crono. Hem comparat la seua marca amb les d’altres anys i altres corredors, i està entre el top de corredors que ha guanyat”. Pel que fa al recorregut, Jávega va destacar que “la carrera és molt dura i cal gestionar molt bé les forces. Hi ha molt de desnivell i és una zona difícil de córrer”.

Pel que fa a la seua presència a l’Anglesola, Carlos Jávega va destacar que “vaig patir una mica”. La ‘Carrera por Montaña del Maestrazgo’ “és exigent, de pujades llargues, i has d’anar amb molta precaució. De fet, jo em vaig torçar un turmell. Per sort, vaig poder acabar la carrera”. Un terreny molt xulo, el de la comarca veïna del Maestrat, però de molta duresa.

Del Matarranya a Mongòlia
A la vegada, i de cara al pròxim mes d’agost, Carlos Jávega protagonitzarà una nova aventura per al Matarranya. Es tracte de la seua presència a la Mongòlia Trail Run, una prova que se celebrarà entre el 4 i el 13 d’agost i que conste de sis etapes, amb una distància acumulada de 178 quilòmetres. “Serà tota una aventura. Un viatge, que dic jo, per a tota la vida”, va considerar el corredor del Matarraña Team. Jávega va reconèixer que la Mongòlia Trail Run és una carrera que “no em prepararé massa. Porto entrenant de forma ininterrompuda des de fa quatre o cinc anys, amb molts quilòmetres a les cames. I he decidit competir sense pressió”, de manera que “aniré una mica en plan vacances”, però també amb l’objectiu de “iniciar-me en el món de les carreres per etapes”. La Mongòlia Trail Run comence a les dunes d’Elsen Tasarkhai, continue per espais singulars com el llac Ugii i la vall del riu Orjon i fa meta al monestir d’Erdene Zuu. Jávega va fer una crida col·lectiva, animant a algun veí del territori que el vulgue acompanyar en esta experiència única.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans