Logotips d'organismes oficials

L’estiu arriba amb les classes de natació i aquagym

La Comarca del Matarranya ha engegat esta setmana les activitats esportives a les piscines municipals

A Fondespatla han començat esta setmana les classes de natació. Foto: Gema Royo

Els pobles del Matarranya que tenen piscines estan obrint estos dies les seues instal·lacions. Amb elles també arrenquen les activitats esportives d’aigua organitzades des de la Comarca del Matarranya. Com cada any, s’oferixen classes d’aquagym i natació. A cada poble es podrà practicar tres setmanes de natació i només dos d’aquagym, a causa de la disponibilitat de monitors de què disposa este estiu el departament d’esports comarcal. A tots els pobles ha sortit alguna activitat, menys a Arens, Lledó i Beseit, que no compten amb instal·lacions aquàtiques adequades, i a Fórnols i Torredarques per manca d’inscripcions. A Vall-de-roures les activitats a la piscina són de caràcter municipal.

Les activitats d’aigua tenen molt d’èxit a la comarca, els xiquets i les xiquetes es divertixen, es refresquen i, a més, aprenen a nedar. Rocío Zapater, una de les monitores que impartix estes classes, així ho explica, “esperem que faça bon temps, perquè ara toca xalar de l’estiu i passar-ho bé i, a més, els xiquets aprenen a nedar, que és una habilitat que sempre va bé saber“. I per als adults, que fan classes esportives durant tot el curs, és una manera de continuar fent exercici també a l’estiu.

Les inscripcions per a les activitats d’estiu ja estan tancades, però des de Comarca recorden que encara queden places lliures per a natació i aquagym i es poden apuntar sense cap problema contactant amb els professors que fan les classes o a través del departament d’esports comarcal. “Sempre s’hi apunten 3 o 4 persones més, són gent que venen a passar aquí l’estiu i no havien estat al cas de les inscripcions o no sabien que es feien les activitats”, explica la monitora.

M. JIMÉNEZ
Mitjans