Logotips d'organismes oficials

Rècord de participants en el campus d’estiu de patinatge de Vall-de-roures

Un any més, s'han organizat diferents activitats d'estiu a Vall-de-roures, entre les quals hi ha el campus de patinatge artístic. Una activitat que veu el nombre de participants créixer any a any.

Video Thumbnail
El Campus de Patinatge de Vall-de-roures continua a l'alça
L'estiu és una època on es te més temps lliure, sobretot els més jóvens. És per això que, un any més, des de Vall-de-roures han preparat una àmplia oferta d'activitats per als xiquets i xiquets. Entre elles, el Campus de patinatge artístic, que dura una setmana. Esta és una activitat esportiva que h

L’estiu és una època on es te més temps lliure, sobretot els més jóvens. És per això que, un any més, des de Vall-de-roures han preparat una àmplia oferta d’activitats per als xiquets i xiquets. Entre elles, el Campus de patinatge artístic, que dura una setmana. Esta és una activitat esportiva que ha tingut un gran èxit entre les nenes de 4 a 14 anys. Inés Caldú, monitora del campus de patinatge, comenta que “este any se n’han apuntat 35 i comparat a altres anys és un gran nombre”, a la qual cosa afegix que “estem fent diferents activitats durant els matins i la veritat és que s’ho estan passant molt bé”.

Les xiques, provinents tant de Vall-de-roures, com d’Horta de Sant Joan, de Lledó i de La Freixneda, han estat tota la setmana practicant este esport que “aporta molta coordinació, agilitat i equilibri“, afirma Caldú. Una activitat molt completa tant individualment com en col·lectiu, perquè “a l’hora de fer coreografies no és només el que tu saps fer, sinó que és adaptar-se al nivell del que saben fer totes les que van al teu grup i intentar ajudar i treballar en equip“, manifesta la monitora.

La setmana comprenia moltes activitats. Per començar, jocs de benvinguda per conéixer-se entre elles i una valoració posterior del nivell de les participants. A més, han ensenyat a les xiques el que és el patinatge a escala de campionat a professional, han fet preparació física, salts sense patí o piruetes per conéixer les rutines d’estos esportistes. Finalment, han preparat els balls i els vestits per a la exhibició final.

És un esport en què predominen les nenes, “nois potser n’hi ha algun durant el curs, però estan un any o dos i ja s’esborren”, perquè “diuen que tots són noies i no volen venir”. Caldú recalca que és un esport per a tots dos sexes, no només per a les xiques, “estic contenta que vinguen xics també durant l’any, al final és un esport per a tots“. I és que és important saber que “hi ha molts campionats al món en què participen nois. Hi ha gent molt bona al patinatge que són homes”.

Este campus, que dura una setmana i que acaba amb una exhibició per a mares i pares, és el complement perfecte per a la formació en patinatge artístic que es practica durant tot el curs escolar a o també una manera d’introduir-se per primera vegada en este esport.

ISABEL APARICIO
Mitjans