Logotips d'organismes oficials

Xics i xiques de tota la comarca participen en el Campus d’estiu de Futbol de Vall-de-roures

Durant tres setmanes, el Campus de Futbol de Vall-de-roures, del dia 3 fins al 22 de juliol, més d'un centenar d'esportistes aprenen a fer passades, controls i xuts a porteria.

Esta darrera setmana el campus compta amb uns 80 participants. Foto : M. Jiménez

Xiquets i xiquetes des dels 4 fins als 16 anys estan xalant del futbol gràcies al Campus d’estiu de Vall-de-roures. Un campus que està sent tot un èxit i en què participen jóvens de tota la comarca, i fins i tot, de fora. Javier Dilla, director del campus de futbol, comenta que “es diu campus Vall-de-roures, perquè es fa aquí, però és més un campus comarcal, perquè al final ens ve gent de molts pobles de la comarca”, i que afegix que “este any, com es poden quedar a dormir, venen de més lluny, fins i tot, de la zona de Barcelona i de València”. I és que este campus dividit en tres setmanes, des del dia 3 fins al 22 de juliol, ha tingut molta participació, “la primera setmana hem tingut al voltant d’uns 50 inscrits, la segona, supera els 80 i la següent també tenim uns 80 nens”.

Una de les coses que atrau més l’atenció dels xiquets és la segona setmana, ja que són els dies que tenen l’opció de quedar-se a dormir. Una alternativa que, des del campus porten realitzant durant diversos anys, “ho vam amb parar pel tema de la Covid, però l’any passat ja ho vam recuperar. La veritat és que ha estat un ‘boom’ molt gran, hem hagut de reservar tot l’alberg de Vall-de-roures, totes les places que tenien disponibles. Es queden a dormir 34 nens”, afirma content Dilla, “quan acabem a les 7 de la tarda fem una sèrie d’activitats per a tots els que es queden a dormir; veure el castell, pàdel, futbol sala, algun dia hem fet cinema a la Casa de Cultura… Després sopem, prenem alguna cosa o el que siga i ja a l’alberg a dormir”. En definitiva, són activitats per a tots els gustos, en què els xiquets i xiquetes xalen i aprenen junts.

El campus se centra en el futbol, tot i que no és l’única activitat que fan. “Comencem a les 10 del matí i cada dia ens centrem en un element tècnic diferent, avui estan fent la conducció, parem a mig matí per esmorzar i després fem una sèrie de situacions i jugades, i a les 12:30 anem a la piscina“, explica el director del campus. Amb estes altes temperatures, des de l’organització s’han hagut d’adaptar, “ha fet algun dia molta calor i hem hagut de parar abans per anar a la piscina”, confessa Dilla. Les tardes són també molt variades, perquè després de dinar fan cada dia un taller diferent com el ‘Suport Vital Bàsic’. “Este any hem inclòs en els tallers el ‘Draft de la Kings League’ que és molt conegut, ha sorgit ara a la tele, és una cosa que ha creat Pique i té una gran expectació i ho fem a la nostra manera”, a més “fem una ‘Per League’ que ha tingut molta acceptació, hem fet un ‘Draft’ i a les tardes fem competicions”. Els dissabtes que són el dia especial, perquè el campus és només al matí. Un matí on van els pares i mares per veure un partit d’exhibició i la clausura de la setmana.

Un Campus en el qual, any rere any, més xiquetes s’apunten a jugar. Tal com apunta Dilla, “fa uns anys era més complicat, però cada any venen més nenes i estem molt contents amb això”. I és que la capital del Matarranya ja té una bona pedrera de xiques a les quals el futbol els apassiona, “a l’escola de futbol, farà 4 o 5 anys que  vam crear els equips femenins, n’hem arribat a tenir dos”. Fet que des de la direcció afirmen que va creixent i esperen tenir més xiques cada any.

Text: ISABEL APARICIO / Foto: MARTA JIMÉNEZ
Mitjans