Logotips d'organismes oficials

Ràfels celebrarà el pròxim 30 de juliol el ‘Descenso DH Sierras Matarraña’

El projecte 'Sierras Matarraña' organitze la seua quarta prova de la temporada. El millor crono a dos mànigues s'emportarà la victòria. L'eixida serà l'ermita de Sant Rafel, amb meta al Molí de l'Hereu

El Molí de l'Hereu de Ràfels va albergar la presentació de la prova que es viurà el dia 30 de juliol. FOTO: R. Lombarte

El complex del Molí de l’Hereu de Ràfels va albergar dimecres 19 de juliol a la tarde l’acte de presentació de la pròxima carrera del projecte Sierras Matarraña. I és que en uns dies, els paratges naturals i el casc històric de Ràfels celebraran la prova esportiva Sierras Matarraña DH. Parlem d’una carrera fixada al calendari de la Federació Aragonesa de Ciclisme i que rescate eixa prova pionera de Descens MTB que celebrava la població pels albors de l’any 2000. Segons va detallar José Ángel Royo, integrant del projecte Sierras Matarraña i director de la prova, “la prova consisteix en un descens cronometrat on el millor temps s’emportarà la victòria”. El dissabte 29 de juliol, a la jornada prèvia al gran descens, es podrà reconèixer el circuit a peu. Per al diumenge 30 de juliol al matí se celebraran els entrenaments lliures. Per la tarde tindrem tres baixades. La primera serà d’entrenament «i les altres dos mànegues seran cronometrades», sent el millor temps de les dos baixades el que valdrà per definir la classificació final.

L’acte de presentació de la carrera va estar presidit per l’alcalde de Ràfels, José Ramón Arrufat, el president de la Comarca del Matarranya, Fernando Camps, la presidenta del Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya, Carmen Agud, així com de Juan Luis Aguilar, de l’associació ‘Sierras Matarraña’. A l’acte també hi van assistir els representants municipals dels cinc ajuntaments que, per ara, integren el projecte. Acompanyant Arrufat van estar la nova alcaldessa de Fontdespatla, Nerea Caldú, el nou alcalde de Torredarques, Luis Lasmarías, a més de l’alcalde de Pena-roja, Ricardo Blanch, i la vigent alcaldessa de Mont-roig, Gloria Blanc. També van estar presents, entre altres, Nacho Ballester, tot un campió d’Espanya Cadet a DH, qui ha apadrinat la prova. De fet, Ballester va reconèixer que “estic molt content que hi hagi carreres aquí, tan a prop de casa”, i va defensar que experiències com la que s’han creat gràcies a Sierras Matarraña han estat determinants per a seguir treballant i competir.

La prova del pròxim 30 de juliol eixirà des de l’ermita de Sant Rafel i la línia de meta serà precisament el Molí de l’Hereu. Sierras Matarraña ha preparat un acte carregat de detalls per als participants, com són un remuntador de bicicletes, piscina facilitada per a corredors i acompanyants, avituallaments entre les mànigues, un dinar final i espectaculars mòduls preparats per a l’ocasió, amb un espectacular salt optatiu per la font de la plaça. Des de la pàgina web de la Federació Aragonesa de Ciclisme s’ha obert un enllaç per a les inscripcions, que es tancaran la nit del dijous 27 de juliol. La prova reunirà diferents categories, des d’infantils (nascuts el 2009 i el 2010) fins a Màsters.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans