Logotips d'organismes oficials

Les Planes s’ompli de futbol i d’emocions per a recordar la figura de José Luis Torné

La junta del CF Pena-roja impulse una trobada per a recordar un dels seus socis fundadors, tristament desaparegut ara fa poc més d'un any

Les jugadores d'Alcanyís, Valderrobres i Pena-roja, en el memorial José Luis Torné d'este dissabte. Foto: R. Lombarte

El camp municipal de Les Planes de Pena-roja es va omplir de futbol i d’emocions el passat 2 de setembre, en un acte que va servir per a recordar la figura de José Luis Torné, soci fundador del Club de Futbol Pena-roja tristament desaparegut fa poc més d’un any. Des del club de futbol van impulsar un torneig-homenatge de futbol 7 en memòria del Torné, que va ser també membre de la junta directiva del club i una persona molt implicada en el futbol del poble. L’homenatge va reunir molta gent, des d’antics jugadors del CF Pena-roja a socis del club. Tampoc hi van faltar amics i gent que forme part de la família futbolística de la nostra comarca, així com els fills i la dona de José Luis Torné, que inclús es van vestir de curt i van disputar alguns minuts d’este torneig. Des de l’organització van impulsar una lligueta de futbol masculí formada per cinc equips i un triangular de femení, amb la presència d’un equip local, el femení de Valderrobres i un equip d’Alcanyís. També van jugar els xiquets. Un dia ple d’emocions en el que també van col·laborar els Quintos i l’AMPA de Pena-roja.

César Antolín forme part del CF Pena-roja i va explicar que «José Luis Torné va ser una persona molt implicada i que va tirar molt del carro quan es va engegar este projecte al poble». Des del club, «l’estiu passat vam valorar fer un homenatge per a recordar la seua figura». I enguany, «que hem tingut temps per a organitzar-ho tot, vam decidir crear este primer memorial». La resposta de la gent, tant a dins com a fora del camp, va ser espectacular. «No tenim paraules. Vam tindre bastantes hores de futbol a Les Planes. El temps ens va respectar, recordant tots junts a José Luis i fent el detall a la família. En definitiva, una jornada molt bonica». Des de l’organització van agrair a totes les persones la seua assistència al memorial, com també a Mihaita Haghiac i Rocío Zapater, que es van encarregar d’arbitrar i de quadrar tots els partits. El CF Pena-roja va ser un projecte que va transcendir més enllà del poble. De fet, al memorial van assistir antics jugadors procedents de molts pobles, com ara La Portellada, Vall-de-roures, Alcanyís i Mont-roig.

Tornarà el futbol al poble?

La intenció del club, i sempre que la família estigue conforme, és repetir el memorial l’estiu que ve i fixar esta trobada al calendari. De fet, César Antolín va recordar que «el primer que vam fer, abans d’organitzar res i impulsar el memorial, va ser parlar amb la família. I des del primer dia ens van dir que per avant». L’aigua va impedir que es disputaren tots els partits previstos, i a continuació es va celebrar un dinar al qual van assistir més de 100 persones. Un dia emotiu, en record a un veí que va lluitar i treballar perquè Pena-roja tinguere un equip de futbol. Desgraciadament, i des de juny de 2019, el poble no té equip. En tindrà, en un futur? César Antolín va dir que «esta temporada, està clar que no tindrem futbol. A llarg temps, qui sap. Crear un equip de futbol 11 no és fàcil. Fa falta molta gent, molt de compromís, i és difícil tindre 22 fitxes i gent disponible a un poble com este», va opinar. Però des del club no descarten moure alguna cosa, i veuen en el futbol 7 una opció de futur per als pobles del Matarranya. Unes campanes al vol que, qui sap, podrien acabar sonant.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans