Logotips d'organismes oficials

Més de 30 pilots s’inscriuen en una nova edició del Trial Matarranya

La prova puntuable per al Campionat d'Aragó es concentrarà al Trial Park del Puig, molt a prop de l'entorn del castell de Vall-de-roures

Durant els últims anys, la capital del Matarranya ha albergat carreres de l'autonòmic i inclús del nacional de trial. Foto: NDM

La capital del Matarranya i els seus entorns naturals se preparen per a la tornada del Trial d’Aragó. Superat l’estiu, la passió per este esport de dos rodes torne a casa nostra. I ho farà amb la celebració de la 5ena i penúltima prova puntuable del Campionat d’Aragó de Trial, que es viurà este diumenge 17 de setembre a Vall-de-roures. Amb eixida al Trial Park del Puig, els pilots hauran de superar les 10 zones que s’han dissenyat per a l’ocasió. La prova començarà a les 10 del matí i durarà aproximadament quatre hores i mitja. A falta dels últims detalls, des de l’organització van avançar que ja hi ha més de 30 pilots inscrits. Sergio Puyo forme part del Club Trial Matarraña, i va explicar que «per no coincidir amb altres propostes esportives, enguany hem avançat unes setmanes la prova que cada any acull la nostra comarca». Un trial de 10 zones, totes naturals, dos d’elles tipus indoor, però també amb obstacles naturals. Un trial «exigent per als pilots» i adaptat a les característiques del poble. I tot això en un escenari envejable: per l’entorn del castell.

La 5ena carrera d’este campionat autonòmic serà determinant en la lluita pel títol. En la categoria reina, el mateix Sergio Puyo manté ara mateix 15 punts de distància sobre el segon classificat, que és Fran Marín. Puyo ha estat el pilot més regular del present campionat, enduent-se tres de les quatre carreres que ha disputat. Més igualada està la cosa en TR2, on Germán Mallor i Jaime Mir estan empatats a 64 punts a falta de 40 en joc. A TR3, les distàncies entre el primer i el segon classificat és de sol 2 punts, mentre que a TR3+50, el pilot del Matarranya Mario Micolau ja té el títol a la butxaca. De fet, té un marge de 51 punts i matemàticament ja és el guanyador del campionat. Des del Club Trial Matarraña animen als veïns de la zona a participar de la proposta.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans