Logotips d'organismes oficials

Tres distàncies de carrera, xarrades i moltes sorpreses més en una nova edició de la TastavinsTrail

Pena-roja albergarà els pròxims 20, 21 i 22 d'octubre diferents propostes a l'aire lliure. Enguany, la TastavinsTrail tindrà una 10k, una distància 17k amb ascens a la Tossa i una carrera 24k que pujarà a l'Hereu

Video Thumbnail
La Tastavins Trail torna amb tres modalitats de carrera
Pena-roja està ultimant els preparatius d'una nova TastavinsTrail. La carrera trail més esperada i al mateix temps més exigent del Matarranya torne este octubre. I ho farà amb tres distàncies de carrera que ens portaran per alguns dels espais naturals més destacats del seu terme municipal. Per a l'o

Pena-roja està ultimant els preparatius d’una nova TastavinsTrail. La carrera trail més esperada i al mateix temps més exigent del Matarranya torne este octubre. I ho farà amb tres distàncies de carrera que ens portaran per alguns dels espais naturals més destacats del seu terme municipal. Per a l’ocasió, l’organització de la prova ha preparat una distància curta 10k, que serà el clàssic ascens a la Tossa, una distància 17k, també amb ascens a la Tossa i baixada per la Canaleta envoltant les Roques del Masmut, i una prova reina de 24k que pujarà al Tossal de l’Hereu i que tindrà 1.360 metros de desnivell acumulat, pujant a més de 1.300 metros sobre el nivell del mar. La carrera se celebrarà el pròxim dissabte 21 d’octubre, en el marc de la Fira de l’Aventura de Pena-roja. Al llarg de tres dies hi haurà diferents activitats a la població, entre elles una MiniTrail amb tres distàncies per als més menuts de la casa, diferents xarrades, escapades per a caminants i bicicletes, així com altres propostes pensades per als amants de l’esport a l’aire lliure.

Des de Matarraña Team, club que forme part de l’organització de la TastavinsTrail d’enguany, David Vives va recalcar que «el que viurem d’aquí uns dies a Pena-roja és el resultat d’un treball que ha durat tot un any. Volem que la gent vingue a casa nostra, conegue el territori i s’ho passo bé». Tot això, a través d’una carrera que és possible gràcies als més de 80 voluntaris que col·laboren des del primer dia en la proposta, i que demostre «el caràcter i la forma de ser de la gent del poble». Des de l’organització de la carrera, Vives va explicar que la distància curta i la 17k es podran fer «corrent o caminant», i discorreran «per racons molt xulos i emblemàtics del nostre poble». La carrera llarga s’ha limitat exclusivament a corredors, i pujarà al Tossal de l’Hereu. «Personalment, és un dels punts més xulos que tenim aquí», perquè té «unes vistes espectaculars. Des d’aquí dalt, si fa un dia bo podem veure els Pirineus, però al mateix temps el Moncayo, tota la Serra de Gúdar, el Penyagolosa de Castelló, Monte Caro, i si pugem una mica més amunt, podem veure el mar».

Durant els tres dies d’activitats, entre el divendres 20 i el diumenge 22, Pena-roja albergarà diferents propostes. Entre elles està la Fira de l’Aventura, la presentació del track d’enguany, així com la conferència que impartirà Jorge González de Matauco, un aventurer de Bilbao que ha publicat molts llibres sobre les seues experiències en carreres de fons, i que l’han dut als racons més recòndits del planeta. A la TastavinsTrail no hi podrà faltar el tradicional dinar popular, així com la clàssica MiniTrail, que tindrà tres distàncies pensant en els futurs atletes del Matarranya. A falta de 20 dies per a tancar inscripcions, més de 200 participants s’han apuntat a l’edició de 2023. Tots els participants tindran la clàssica bossa del corredor, i una de les novetats d’enguany va vinculada a la 24k. De fet, i segons va concretar David Vives, «enguany cronometrarem tant l’ascens a la Tossa, com l’ascens a l’Hereu». Una pujada «molt corredora, però d’un desnivell important». I és que des de la Canaleta a l’Hereu, en escassos 4 quilòmetres, trobem un desnivell de casi 600 metros.

Tota la informació de la carrera està disponible a https://fartlecksport.com/tastavins-trail. L’organització de la prova d’enguany ha anat a càrrec de l’ajuntament de Pena-roja, Farleck Sport Eventos i Matarraña Team.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans