Logotips d'organismes oficials

Vora de 50 pilots participen en una nova edició del Trial del Matarranya

Els catalans Sergi Ribau, Francesc Recio i Marc Piquer dominen en categoria reina. El pilot local Álex Micolau, tercer classificat en TR3. Sergio Puyo (TR1) i Mario Micolau (TR3) s'asseguren el títol a falta d'una carrera

Video Thumbnail
Vora de 50 pilots participen en una nova edició del Trial del Matarranya
Un total de 48 pilots van participar en una nova edició del Trial del Matarranya. El Trial Park de Vall-de-roures i les zones naturals del Puig van albergar una emocionant prova que va tindre absolutament de tot. La carrera va ser bastant exigent, integrada per un total de 10 zones que s'havien de f

Un total de 48 pilots van participar en una nova edició del Trial del Matarranya. El Trial Park de Vall-de-roures i les zones naturals del Puig van albergar una emocionant prova que va tindre absolutament de tot. La carrera va ser bastant exigent, integrada per un total de 10 zones que s’havien de fer a dos voltes, i on inclús va fer acte de presència el fang a causa de les quatre gotes que van caure sobre les 12 del matí. En categoria reina, el català Sergi Ribau es va endur la victòria, fent 5 peus en tot el trial. Per la seua part, Francesc Recio, tot un referent del trial nacional, va acabar segon. El pòdium el va completar el mundialista Marc Piquer, que va ser tercer. Els pilots de casa nostra, David Millán i Sergio Puyo, van ser quart i sisè, respectivament. En la categoria TR2, Germán Mallor va acabar el primer, fent 7 peus, mentre que Sergio Julián va acabar segon i Jaime Mir, tercer. El pilot del Matarranya Alejandro Millán va ser cinquè. I en TR3, la victòria va ser per Ignacio Ferri, fent 8 peus. Segon va ser Ernesto Jiménez, a un peu de diferència, mentre que el tercer classificat va ser el pilot local Álex Micolau, que va sumar 13 peus.

Des de l’organització de la carrera, Sergio Puyo va explicar que «ha anat tot molt bé. Han vingut molts pilots i ens ha acompanyat molt de públic durant tot el trial. Pot ser hem tingut el handicap de l’aigua, però crec que ha fet més interessant este trial». De fet, Puyo va reconèixer que «la pluja no ha condicionat massa la classificació final. A tots els pilots ens ha agarrat sobre la moto, i tots hem hagut de fer un parell de zones en banyat». Per la capital del Matarranya, molt de pilot aragonès, però també corredors procedents de València, Catalunya, Navarra, La Rioja i el País Basc. Una festa del motor de les dos rodes que es va tancar amb l’entrega de trofeus, i que va començar amb les futures promeses del trial, sent el millor pilot Luz Antonino Agudo. El segon classificat va ser José Manuel Jurado. En categoria TR4, la victòria va ser per a Gabriel Dus, que va fer un total de 3 peus. Carmelo Florenza va acabar segon, i Vicente José Oliver va acabar el tercer. Durant l’entrega de premis també es va felicitar Tomás Guimerá i Toni Gaibar, dos persones que estan molt implicades en el món de la moto al Matarranya i el Baix Aragó.

Per la seua part, Ramón Orrios, delegat de trial, va recalcar que «han vingut pilots de bastantes autonomies i hem tingut un nivell bastant alt», perquè molts dels assistents «participen en el campionat d’Espanya». Orrios va reconèixer que «el trial que es marque al Matarranya sol tindre un nivell especial». De fet, «molts pilots s’acaben inscrivint perquè els hi agrade molt el trial que marquen aquí». En relació a la salut del Trial d’Aragó, Ramón Orrios va reconèixer que «estem una mica estancats. Enguany tindrem un total de sis proves a l’autonòmic», i la previsió és incorporar alguns canvis de cara a la pròxima temporada i intentar arribar a vuit o deu proves, que seria un número interessant. Pel que fa a participació, Orrios va considerar que enguany «ha pujat una mica» en relació als últims anys. I un dels motius passe perquè, en lloc de ser Campionat d’Aragó, enguany s’ha etiquetat com a Open, de manera que poden competir pilots de tota la geografia nacional. El Trial d’Aragó acabe en unes setmanes a Alcanyís. En categoria reina, Sergio Puyo s’assegure ser campió d’Aragó. En TR3, Mario Micolau, que no va córrer, també té el títol a la butxaca.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans