Logotips d'organismes oficials

Mont-roig alberga l’última prova de Sierras Matarraña de 2023

Des de l'organització han plantejat la cita com una festa popular del ciclisme, a la qual han acudit unes 140 persones per a participar en la cicloturista

Video Thumbnail
140 participants a la cicloturista de Mont-roig, prova que tanca l'any de Sierras Matarraña sèries
El primer cap de setmana d'octubre ha tingut lloc l'última cita ciclista d'este 2023 organitzada per Sierras Matarraña. Parlem de la cicloturista de Mont-roig, que des de l'organització han volgut convertir en tota una festa esportiva. Unes 140 persones de 4 províncies diferents han participat en es

El primer cap de setmana d’octubre ha tingut lloc l’última cita ciclista d’este 2023 organitzada per Sierras Matarraña. Parlem de la cicloturista de Mont-roig, que des de l’organització han volgut convertir en tota una festa esportiva. Unes 140 persones de 4 províncies diferents han participat en esta última prova de la temporada de Sierras Matarraña. Dos han estat els recorreguts plantejats, tots dos accessibles per a tots els nivells del ciclisme, i que van convertir la jornada del diumenge un gran esdeveniment esportiu. Luis Lizana, de Sierras Matarraña, confirmava que “tenim 140 inscrits, però per a nosaltres, la dada important és que el 80% de les inscripcions són de fora de la comarca, hem comptat 44 poblacions de 4 províncies diferents”. També destaca el perfil dels participants, “ens hem trobat amb un parell de famílies en les quals estava participant avi, fill i net. Crec que el caràcter popular que volíem aconseguir amb esta cicloturista l’hem aconseguit”.

Una jornada festiva i esportiva amb dos recorreguts per a disfrutar del paisatge, i és que esta prova, ha estat l’única de les 5 organitzades per l’associació que no era puntuable. “La distància curta eren 26 km i una vegada passat Torredarques tornava a Mont-roig per uns preciosos camins. Mentre que la llarga era de 46 km, esta entrava fins al terme municipal de Pena-roja de Tastavins“, explicava Lizana. Tots dos recorreguts accessibles a tots els amants de la bicicleta.

Una cicloturista estava pensada per a divertir-se, i és que després del recorregut no podia faltar, segons Lizana, el “famós esmorzar, que ja és típic en totes les nostres proves, a més tenim sortejos de totes les entitats que han col·laborat en el calendari de Sierras Matarraña Series i com a cirereta final el dinar”. No van faltar els premis, però esta vegada al podi no van pujar els més ràpids, sinó el més veterà (Pedro Grabalosa, 1953), el més jove (Alberto Martin, 2009) i el ciclista que va vindre des de més lluny, en este cas Toni López, que va acudir des de Sant Cugat de Vallès, Barcelona.

Sierras Matarraña tanca així el seu any esportiu, en el qual han desenvolupat proves puntuables tant per a Aragó com per a Espanya. Fet que, des de l’associació, afirmen no hagués estat possible sense “els ajuntaments de Pena-roja de Tastavins, Torredarques, Fondespatla, Ràfels i Mont-roig que han estat fonamentals i Comarca del Matarranya i Diputació de Terol que també ens ha ajudat. Estos han estat els tres eixos per a poder traçar-ho tot”, a més, agraïxen la col·laboració tant dels espònsors com del “gran conglomerat de gairebé 200 voluntaris, entre totes les localitats, que han ajudat a desenvolupar estes 5 proves”.

De cara a la temporada 2024, “volem plantejar la prova de les 5 localitats, la marató que tenim de 60 km i, a poc a poc, però amb passos ferms anar ampliant una mica el territori de Sierras Matarraña amb localitats annexes i orografies similars, a més de plantejar per al 2025 una gran prova internacional aquí”.

ISABEL APARICIO
Mitjans