Logotips d'organismes oficials

Més de 400 inscrits a les diferents propostes de la Tastavins Trail de Pena-roja

Durant tot el cap de setmana se celebrarà la Fira de l'Aventura i la Natura amb diferents propostes pel poble

La carrera proposa tres recorreguts diferents de 10, 17 i 24 quilòmetres. Foto: NDM

Este cap de setmana Pena-roja de Tastavins acollirà la sisena edició de la prova de muntanya TastavinsTrail, que anirà acompanyada de la V Fira de l’Aventura i la Natura. Seran tres dies plens d’activitats esportives a l’aire lliure i que es viuran del 20 al 22 d’octubre. Ja està tot llest per a la cursa de muntanya més esperada i alhora més exigent que s’organitza al Matarranya. La TastavinsTrail aprofita uns dels entorns naturals més atractius de la zona, i ho fa amb tres curses diferents. Per a l’ocasió, l’organització de la prova ha preparat una distància curta 10k, que serà el clàssic ascens a la Tossa, una distància 17k, també amb l’ascens a la Tossa i baixada per la Canaleta envoltant les Roques del Masmut, i la prova reina de 24k que pujarà al Tossal de l’Hereu i que té 1.360 metres de desnivell acumulat, pujant a més de 1.300 metres sobre el nivell del mar.

La cursa se celebrarà este dissabte 21 d’octubre, en el marc de la Fira de l’Aventura, que obrirà de divendres fins diumenge amb diferents activitats a la població. Hi haurà estands relacionats amb els esports i la natura i activitats complementàries, com ara una xerrada sobre nutrició esportiva i propostes d’escalada, trial, tir en arc o sortides BTT. Tota esta oferta combinada ha aconseguit atraure un ampli públic i consolida el poble com una destinació esportiva de primer nivell. Segons explica l’alcalde de la localitat, Ricardo Blanch, “entre els més de 400 inscrits hi ha gent molt especialitzada i de diferents comunitats. Al final, el que intentem és donar vida al poble, i este tipus d’esport és sostenible i només ens porta beneficis.

Des de Matarranya Team, club que forma part de l’organització de la TastavinsTrail d’este any, David Vives recalca que “el que viurem este cap de setmana a Pena-roja és el resultat d’un treball que ha durat un any. Volem que la gent vinga a casa nostra, conega el territori i s’ho passe bé”. Tot això és possible gràcies als 100 voluntaris que col·laboren des del primer dia. El regidor d’Esports de la localitat, Carlos Vives, destaca el treball essencial d’estos voluntaris. “Darrere hi ha molta gent que està empenyent perquè això puga tirar endavant i siga una realitat”.

A la Tastavins Trail no hi faltarà el tradicional dinar popular, així com la clàssica MiniTrail, que amplia a tres les distàncies proposades, pensant en els futurs atletes del Matarranya. Una altra de novetats d’este any va lligada a la 24k. Segons va concretar David Vives, “este any cronometrarem tant l’ascens a la Tossa, com a l’Hereu“. Una pujada “molt corredora, però amb un desnivell important”. I és que des de la Canaleta a l’Hereu, amb escassos 4 quilòmetres, trobem un desnivell de gairebé 600 metres. I és que la Tastavins Trail és un repte per a tots els nivells.

 

Programa d’actes:

DIVENDRES 20 D’OCTUBRE DE 2023
18.00 h. – 21.00 h. Obertura Fira Esports i Natura del Matarranya. Lliurament de dorsals i bossa del corredor a l’estand de l’organització
19.00 h. – 19.30 h. Brifing tècnic de la cursa i presentació oficial
19.30 h. Xerrada de nutrició esportiva amb Claudia Puyo Albesa (Professora i nutricionista en rendiment esportiu)

DISSABTE 21 D’OCTUBRE DE 2023
07:30 h. Lliurament de dorsals i entrega de bossa del corredor a l’estand d’organització
08.45 h. Tancament entregues de dorsals
09.00 h. Sortida de carreres Trail 10K, 17K I 24K i de caminades 10K, 17K
10.00 h. Obertura Fira d’esports i natura del Matarranya
11.00 h. Tirolina + ràpel amb Aitor Rodríguez
12.00 h. Obertura entrega dorsals i bossa del corredor per a prova Minitrail
12.30 h. Tancament entrega de dorsals i bossa del corredor de la prova Minitrail
12.45 h. Sortida prova Minitrail
14.00 h. Dinar popular al Pavelló de Peñarroya de Tastavins
14.30 h. Lliurament de premis de les curses 10K, 17K I 24K
16.30 h. a 19:00 h. Exhibició TrialShows amb Marcel Justribó i Jordi Pascuet.
Minimotos per a nens
09.00 h. – 21.00 h. + nit. Música electrònica amb Dj. Alin. Tarda i nit
Altres activitats: Tir amb arc. Club Tir amb Arc Matarranya, per a totes les edats a partir de 7 anys, durada per persona 5 minuts

DIUMENGE 22 D’OCTUBRE DE 2023
10.00 h. Sortides promocionals de rutes Btt de Peñarroya 1300 – Serres Matarranya i ruta senderista Peñarroya 1300. Punt de trobada Bar Nou. Rura tornada als Prats 20km
L’organització pot modificar la programació en qualsevol moment. S’informarà d’aquests canvis a la pàgina web oficial de la prova; www.tastavinstrail.com.

Organitza: Ajuntament de Penarroja, Farleck Sport Esdeveniments i Matarranya Team

Mitjans