Logotips d'organismes oficials

La lliga de futbol sala començarà el pròxim 3 de novembre i tindrà set equips

A Beseit, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, Queretes i Vall-de-roures s'hi afegeix esta temporada Valljunquera. La temporada s'allargarà sis mesos

Beseit i Pena-roja, en un partit que van disputar la passada temporada. Foto: M. Jiménez

Cada temporada, la lliga de futbol sala del Matarranya va a més. El projecte, que va començar l’any 2019, es va reprendre després de la pandèmia. I enguany tindrem un total de 7 equips de 7 poblacions diferents. A Beseit, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, Queretes i Vall-de-roures, equips que van protagonitzar la passada campanya, s’hi ha sumat ara Valljunquera. Això suposarà més partits, més jornades que mai i una temporada que s’allargarà fins a darreries d’abril. La lliga començarà el pròxim 3 de novembre, i seguint la tendència de passades edicions, els partits es disputaran principalment en dissabte. Una lliga que estarà federada i de la qual ja es coneix el calendari. La primera jornada jugaran Beseit contra Massalió, Vall-de-roures contra Pena-roja i Mont-roig contra Valljunquera. El Queretes, al ser equips imparells, tindrà jornada de descans.

Rocío Zapater, de l’àrea d’esports de Comarca del Matarranya, va destacar que «seguint el projecte que vam començar fa unes temporades, hem decidit posar en marxa una nova lliga de la comarca. Una edició que arribe amb cares noves, perquè enguany també tenim equip a Valljunquera». Els pobles que van crear equip la campanya passada «seguiran competint», cosa que constate «que als pobles hi ha gent que té moltes ganes de vestir-se de curt i jugar a futbito». De fet, el futbol sala s’ha convertit en una alternativa al futbol 11, i municipis com Queretes, Pena-roja i Massalió, que en el seu dia competien al futbol regional i que, per diferents circumstàncies, van haver d’aparcar la pilota, tenen bastants futbolistes que provenen d’aquella etapa. A diferència de la temporada passada, se serà molt exigent en el calendari i aplaçar un partit haurà d’estar molt justificat.

Pel que fa al calendari, Zapater va explicar que «no hi haurà partits totes les setmanes, sinó que la intenció és jugar dos o tres jornades al mes». D’aquí a les festes de Nadal hi haurà cinc jornades. La competició pararà el 16 de desembre i tornarà el 13 de gener. Es pararà per a Sant Antoni, també per a Carnestoltes. L’última jornada es viurà el 27 d’abril. La campanya estarà formada per 14 jornades i jugaran tots contra tots, de manera que cada equip jugarà sis partits a casa, sis a domicili i tindrà dos jornades de descans. El perfil dels jugadors d’esta lliga és molt variat: de jóvens de 16 a 18 anys que s’han reenganxat al món del futbito a jugadors veterans de 40 o més anys que tenen ganes de jugar, passant per antics jugadors del futbol regional o jugadors que continuen compaginant el futbol sala i el futbol 11 a equips del Matarranya i el Baix Aragó.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans