Logotips d'organismes oficials

El ral·li de Catalunya s’acosta fins a Arenys

A la frontera entre el Matarranya i la Terra Alta, al riu Algars, es va poder veure en primera fila este espectacle del motor

La carrera de cotxes va passar molt a prop del poble d'Arenys per la llera del riu Algars. Foto: NDM

El passat 20 i 21 d’octubre va tindre lloc la 58 edició del RallyRACC Catalunya Costa Daurada, en el seu nou format cent per cent sobre trams de terra. La competició va tindre 63 equips inscrits i va presentar un traçat molt exigent que constava de 686 km de recorregut, amb 9 trams cronometrats.

El divendres es va fer un tram de proves i classificació i van arribar fins a a la comarca de l’Alt Camp. Però va ser el dissabte quan es va celebrar l’etapa decisiva, amb un total de 7 trams cronometrats i 98 km de velocitat. Esta etapa es va acostar fins a tocar la frontera amb el Matarranya, concretament van arribar fins al municipi d’Arenys de Lledó. L’alcalde de la localitat, Xavi Cortés, explicava que “el ral·li és diu Costa Daurada, però entre cap a l’interior, perquè és una zona amb uns traçats molt adients per a este esport“.

La sortida i l’arribada de la cursa eren a Salou, des de Porta Aventura, però després passava per comarques com el Priorat, la Rivera d’Ebre i la Terra Alta. Un dels trams, tal com explica l’alcalde, “va passar per una pista forestal que va des del terme d’Horta a Caseres, per davant mateix del poble d’Arenys, a la zona del riu Algars“. Arenys es va convertir en una zona perfecta per viure este espectacle, amb diferents zones habilitades per veure passar els cotxes des de primera fila. Segons Cortés, “este esport té el seu públic, i a la comarca hi ha gent que li agrada el món del motor“, i això va repercutir al poble, perquè “els hostals i les cases rurals van tindre ple durant tot el cap de setmana i la tenda també ho va notar”. “El ral·li ha tingut una bona repercussió pel poble“, confirma l’alcalde.

La classificació
Pepe López i Borja Rozada amb un Hyundai i20 van ser els campions del 58 RallyRACC amb un temps d’1h 23′ 25″. José Antonio ‘Cohete’ Suárez i Alberto Iglesias van finalitzar en segona plaça amb el Škoda Fabia RS. El podi el van completar Jan Solans i Rodrigo Sanjuán amb el Hyundai i20. El passat cap de setmana, durant la prova a Nucía, José Antonio ‘Cohete’ Suárez i Alberto Iglesias es van proclamar bicampions del Super Campionat d’Espanya de Rally.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans