Logotips d'organismes oficials

Èxit de participació en la Trail de Vall-de-roures amb 400 corredors

Una competició amb tres modalitats de cursa, totes elles amb temàtica medieval i que compta cada cop amb més adeptes

Video Thumbnail
Èxit de participació a la Trail de Vall-de-roures amb la presència de 400 corredors
Este passat diumenge a la capital del Matarranya va tindre lloc la segona edició de la Trail Valderrobres. Una cursa amb temàtica medieval que ha estat tot un èxit. Unes 400 persones no s'han volgut perdre l'esdeveniment ni l'oportunitat de 'Conquerir la corona' de Vall-de-roures. Una xifra que pràc

Este passat diumenge a la capital del Matarranya va tindre lloc la segona edició de la Trail Valderrobres. Una cursa amb temàtica medieval que ha estat tot un èxit. Unes 400 persones no s’han volgut perdre l’esdeveniment ni l’oportunitat de ‘Conquerir la corona’ de Vall-de-roures. Una xifra que pràcticament s’ha doblat en un any.

La competició constava de tres modalitats de cursa, tal com ens explicava Javier Arias, un dels organitzadors de l’esdeveniment, “la cursa llarga era de 22 km, la curta de 14 i la marxa senderista de 10 km”, a més “totes anaven per diferents zones del poble intentant agafar sempre el màxim de camí possible“. El guanyador de la cursa llarga ha estat Enric Caballé de Trail Roquetes, seguit de José Maria García, de team Gozalbo, mentre que en tercer lloc ha arribat Alberto García de Matarraña Team. El podi en el recorregut dels 14 km ha estat per a Alexandre Garulo de Trail Running Saragossa, que ha quedat en primera posició, el seguia, per dos segons de diferència, Carlos Javega de Matarranya Team i Carlos Pitarque de Team Arduua en tercer lloc.

La carrera amb temàtica medieval, girava al voltant del lema ‘Conquesta la Corona’ i “els corredors lluitaven per la corona del rei, que ja estava cansat de regnar a Vall-de-roures i buscava un nou hereu”, explicava Arias. Per això els corredors, a més d’intentar fer un bon temps van haver d’enfrontar-se a fletxes i espases entre altres obstacles. Una festa esportiva molt singular que començava al punt del matí amb un ‘escalfament medieval’ per a tots els participants. I al final de la cursa als corredors se’ls va rebre amb una gran festa, en la part del castell sonaven els tambors, fet que feien molt emocionants els últims metres, i a la Plaça Espanya els rebia una batucada amb un ambient impressionant.

Des de l’organització afirmaven que, no hagués estat possible sense la col·laboració de molta gent, “al final és molta logística, hi ha molta organització al darrere, tenim diversos personatges, des d’arquers, cavallers, guerrers, monges, tenim el drac, tenim els reis, hi ha una mica de tot, gairebé 60 voluntaris, a més de tots els actors“.

D’altra banda, de cara a la possibilitat de la tercera edició i d’assentar una Trail Valderrobres anual, Arias confessava que “espere que sí, és molta feina, molta organització, però crec que cada vegada ve més gent, s’ho passen molt bé i al ser de temàtica medieval hi ha molts personatges i això anima molt la carrera”, a més afegia que “encara que siga dur, la veritat és que quan veus el resultat i veus com s’ho han passat els corredors és brutal”.

Un dia molt complet, que començava amb el repartiment de dorsals i les bosses dels corredors. L’escalfament medieval abans de la cursa reafirmava la peculiaritat de l’esdeveniment, juntament amb els actors i la batucada. A més, es va oferir un dinar al poliesportiu per acabar la jornada esportiva recuperant forces.

ISABEL APARICIO
Mitjans