Logotips d'organismes oficials

Més de 250 corredors participen en l’última San Silvestrail de Mont-roig

La població del Matarranya tanque el 2023 amb la carrera més animada de les que ha impulsat des de la seua creació. Esport a l'aire lliure i molta diversió per a tancar l'any

Molts dels participants anaven disfressats. Foto: R. Lombarte

Seguint la línia dels tres últims anys, Mont-roig va tancar el 2023 corrent. La localitat del Matarranya va celebrar una nova edició de la San Silvestrail, en la qual hi va haver més inscrits que mai. I és que més de 250 persones van participar en esta proposta que combine l’esport a l’aire lliure i la diversió, i en la qual no van faltar disfraços molt originals. Una manera saludable i molt animada de tancar l’any, i que va reunir tant corredors de Mont-roig i dels pobles de la contornada com segons residents i visitants que van decidir passar la nit de cap d’any al Matarranya. Diferents formats de carrera, així com la seua versió en marxa senderista, van fer que l’última jornada de l’any fos molt animada a Mont-roig. Independentment del crono, allò que busque esta prova és crear afició i fomentar l’esport a l’aire lliure. Una San Silvestrail en la qual no van faltar tres particulars Reixos, que al mateix temps es van fer en el premi al disfraç més original.

Carlos Jávega, organitzador de la carrera i atleta que per primera vegada va poder córrer esta San Silvestrail, va reconèixer que «estem molt contents amb esta tercera edició perquè vam superar totes les expectatives, quant a les inscripcions i pel que fa al feedback. Vam tindre un dia molt complet. Una proposta amb un perfil molt variat de participants, perquè «esta Sant Silvestrail està pensada tant per a la gent que ens agrade competir, com també per a un públic que vol córrer amb els amics, disfressar-se i riure, així com per a la gent de fora i que ve a passar la festa de cap d’any» al nostre territori. De fet, «hi ha qui fa de la San Silvestrail una tradició i cada any ens pregunten si repetirem per vindre al Matarranya a passar la nit de cap d’any i córrer». Molta competència sana entre els corredors i molts disfraços divertits. També molt toc nadalenc, amb galetes de gingebre, els Tres Reixos i inclús algun arbre de Nadal vestit de curt.

Si en anteriors edicions es va arribar als 180 participants, enguany hi ha hagut més de 250 corredors. I això comporte una bona organització. «Estem uns quants mesos treballant perquè no falle res, i el millor que tenim és que hi ha un equip de treball molt bo integrat per quatre o cinc persones» que fa que a la carrera no li falte cap detall, va reconèixer Jávega. A la vegada, i des del primer dia, la Sant Silvestrail ha tingut la implicació de l’ajuntament, i enguany la Comissió de Festes també s’ha sumat a la festa esportiva que tanque l’any a Mont-roig. El mateix Carlos Jávega es va fer amb el millor temps de la prova reina d’esta San Silvestrail, a la que van assistir també molts representants del Matarraña Team, que és un dels clubs esportius que més està donant de què parlar estos últims anys a la nostra comarca. Des de fa un parell d’anys, Carlos Jávega dirigeix una Escola de Trail. Té un grup a Mont-roig i un altre a Vall-de-roures.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans