Logotips d'organismes oficials

Carlos Jávega i Marina Albesa pugen al podi del Cros Comarcal del Matarranya

Una jornada es va celebrar a l'Alberg de Queretes i va comptar amb la participació d'unes 120 persones. Tot i les baixes temperatures i el fort vent, el dia es va desenvolupar sense incidències, però amb algun canvi d'última hora

Video Thumbnail
Carlos Jávega i Marina Albesa pugen al podi del Cross Comarcal del Matarranya
El Cros Comarcal del Matarranya s'ha realitzat, per segon any consecutiu, a l'Alberg Comarcal a Queretes. Carlos Jávega i Marina Albesa, tots dos del Club 'Matarraña Team', es van imposar als competidors de les categories sènior i van pujar al podi en primera posició. Per la seua banda, Jonatan Segu

El Cros Comarcal del Matarranya s’ha realitzat, per segon any consecutiu, a l’Alberg Comarcal a Queretes. Carlos Jávega i Marina Albesa, tots dos del Club ‘Matarraña Team’, es van imposar als competidors de les categories sènior i van pujar al podi en primera posició. Per la seua banda, Jonatan Segurana, d’Alcampo Scorpio 71′ i Julia Ródenas van ser els guanyadors a la juvenil. Mentre que, a les categories escolars, Daniela Alejos del ‘Tragamillas’ i Daniel Pina de ‘Matarraña Team’ van ser els vencedors en sub 16 i Jorge Maza del club alcanyià ‘Tragamillas’ i Berta Villarroya de ‘Maestrat’ es van imposar en la categoria sub 14.

A esta prova anual van acudir, entre xiquets i adults, al voltant de 120 corredors. Una participació que segons Salomé Roquer, tècnica d’esports de Comarca del Matarranya, és “semblant a altres anys”. Unes 150 persones estaven inscrites, però finalment van anar assistir al voltant de 120. Sobre això, Roquer comentava que “hi ha corredors que no han vingut, no sé si pel temps o no han pogut venir per altres circumstàncies”, malgrat estes baixes afirma que “ha estat un matí, força bonic i amb molt ambient esportiu”.

Tres graus de temperatura i ratxes molt fortes de vent és el que es van trobar els organitzadors de la cursa. Tot i haver de fer algun canvi d’última hora a causa del temporal, la jornada es va desenvolupar sense incidències. Així ho explicava la tècnica d’esports de Comarca del Matarranya, “a primera hora del matí feia molt de vent i estàvem a 3 graus” i és per això que tenint un local disponible a l’alberg “hem decidit traslladar dins l’entrega de dorsals i de premis” i afegia que “és cert que hagués estat millor poder fer-ho a l’exterior, però teníem el pla B, l’hem utilitzat”. Roquer afirma que malgrat el dia ventós i fred, “han vingut corredors, tant adults com xiquets i estem contents amb la participació“.

Els participants no només eren del Matarranya, sinó que també van acudir de zones properes a la comarca. Clubs com el ‘Matarraña Team’ o ‘Tragamillas’ d’Alcanyís van estar molt representats en totes les categories, però, a més, hi havia corredors de Conques Mineres, Casp i Alcorisa, entre d’altres. I és que esta és una competició que està emmarcada dins del Circuit Intercomarcal de Carreres Escolars.

Una prova esportiva, que s’assenta cada vegada més a Queretes, concretament a la Via Verda del Val de Zafán, ja que compta amb l’Alberg Comarcal i, segons Roquer “ens ofereix tots els serveis”, este és el “principal motiu pel qual decidim deixar el Cros Comarcal a l’alberg”. Un lloc, la Via Verda, que a més de tindre molta història i un paratge natural incomparable, disposa de tot el necessari per a acollir proves esportives d’esta envergadura.

Tots els resultats i temps de la prova es poden consultar la pàgina 9h.sports.

ISABEL APARICIO
Mitjans