Logotips d'organismes oficials

El Matarraña Team es corone a la pujada vertical de Gredos

L'equip masculí va acabar segon al Campionat d'Espanya per Clubs a la carrera disputada a Àvila. L'equip femení també va fer podi i es va emportar una medalla de bronze

L'equip femení va acabar tercer i ha portat un bronze de Gredos. Foto: NDM

Allà on van, arrasen. El Matarraña Team s’ha consolidat com a un dels equips de trail més en forma de la geografia territorial. Després de revalidar la primera posició, tant en la categoria masculina com en la femenina, al Campionat d’Aragó per Clubs de carreres de muntanya que es va celebrar a Calamocha, la setmana passada va arribar tot un Campionat d’Espanya. La cita, a Àvila. En concret, a la Serra de Gredos. I tant els xics com les xiques del Matarraña Team van firmar uns resultats per emmarcar, ja que van tornar a casa amb una medalla de plata i una medalla de bronze, respectivament, en la modalitat de Pujada Vertical. Tota una fita per al nostre deport, i que constate una vegada més que el Matarraña Team s’ha convertit en un dels clubs més en forma de la nostra comarca i uns ambaixadors de primera.

Carlos Jávega és un dels corredors que va protagonitzar esta expedició cap a terres castellanes, i va dir que “hem superat amb èxit les expectatives que ens havíem marcat. Érem conscients que anàvem amb equips molt forts i molt preparats, però pràcticament era la nostra primera experiència” dins un Campionat d’Espanya. Els corredors del Matarranya que integren tots dos equips “veníem concentrats” i “només faltava que ens eixís un bon dia”. I així va ser. Segona posició i medalla de plata entre els xics, i tercera plaça i un bronze per a les xiques. Jávega va destacar que al davant “teníem clubs amb pressupostos importants i que tenen corredors d’elit”, inclús amb bons patrocinis. I per a natres “este resultat és un regal”, si bé “també sabem que tenim potencial, bastantes opcions i ens agrade donar guerra allà on anem”.

Pel que fa a l’escenari, Carlos Jávega va descriure que “estava tot molt verd, hi havia molta aigua, i el recorregut no era gens tècnic. Era un quilòmetre vertical molt llarg. Més de 7 quilòmetres de recorregut amb eixos 1.000 metres de desnivell”, quan el més habitual és tindre una vertical en menys distància. Per tant, una carrera molt llarga “en una zona espectacular i que hem disfrutat moltíssim”. Ara, després dels èxits recollits tant al Campionat d’Aragó per Clubs com al Campionat d’Espanya, toque descansar i “assimilar el que s’ha fet”. Per al pròxim mes de juliol hi haurà nou Campionat d’Espanya de Clubs. Se celebrarà a Màlaga.

Pots escoltar l’entrevista que li hem fet a Carlos Jávega a través d’este enllaç:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans