Logotips d'organismes oficials

La ‘Peña Zaragocista’ de la capital comarca celebre els seus 10 anys de vida

Hugo Barrachina i Lucas Terrer, futbolistes del filial, protagonitzen l'acte de commemoració d'esta dècada d'existència. Actualment la penya té més de 100 socis

Els jugadors del planter Hugo Barrachina i Lucas Terrer, durant la seua visita al territori. Foto: R. Lombarte

“Aupa Zaragoza,
arriba y a vencer,
palmadas al viento
que gritan ganaréis”.

El passat dimecres 10 d’abril, la Peña Zaragocista de Vall-de-roures va viure una emotiva jornada coincidint amb la celebració dels 10 anys d’història de l’entitat. La Casa de Cultura de la capital comarcal va ser l’escenari escollit per a celebrar esta efemèride, que va tindre com a grans protagonistes Hugo Barrachina i Lucas Terrer, dos jugadors del filial que si bé han tingut pocs minuts amb el primer equip, esperen regalar moltes alegries a l’afició ‘blanquilla’. L’acte va comptar a més amb la presència de Yolanda San Agustín, de la Federació de Penyes, així com de Zarpa, la simpàtica mascota de la Federació de Penyes del Real Zaragoza. L’acte de celebració d’estos 10 anys de Peña Zaragocista va estar presidit per Juan Antonio Higueruela, el president de l’entitat, i va reunir molts xiquets de l’escola de Futbol Base de Valderrobres, així com molts seguidors de l’equip, tant de la capital del Matarranya com d’altres localitats del Baix Aragó, i que van acompanyar la penya en una jornada de celebracions.

El president de la Peña Zaragocista de Vall-de-roures va dir que “l’acte ha estat molt bé. Ens han acompanyat molts aficionats i sobretot molts xiquets, cosa que agrade bastant els jugadors”. De fet, Barrachina i Terrer van contestar moltes preguntes dels xiquets: quants anys tenen, quan van fitxar pel Real Zaragoza, si tenen germans o germanes, per què es van decantar pel futbol i no per un altre deport… I entre la llarga llista de preguntes, tampoc va faltar el clàssic debat entre el Real Madrid i el FC Barcelona, i tots dos jugadors van coincidir que “es queden amb el Real Zaragoza”. A continuació, també hi va haver firma d’autògrafs, fotografies amb els jugadors i amb la mascota, així com entrega d’obsequis. També es van crear molts rogles, on es va parlar tant de la trajectòria de l’equip esta temporada com de glòries passades. Higueruela va reconèixer que al Matarranya hi ha “molta afició” pel club. De fet, la Peña Zaragocista de Vall-de-roures té uns 110 socis. Al Matarranya també hi ha una Peña Zaragocista a Calaceit.

Juan Antonio Higueruela va recordar que els penyistes viatgen de manera assídua a veure el seu equip. “A la penya tenim cinc abonos” per seguir els partits de la Romareda, si bé “altres socis estem abonats personalment”. D’esta manera, i cada quinze dies, hi sol haver desplaçament cap a Saragossa per a recolzar l’equip. També s’organitzen viatges per acompanyar l’equip a altres ciutats. Significatiu va ser el desplaçament cap a Castelló per a seguir el partit entre el Vila-real B i el Real Zaragoza, que va comptar amb uns 2.400 aficionats visitants animant l’equip a domicili. Del Matarranya van viatjar bastants seguidors. Des de la capital comarcal van obsequiar tant a Barrachina i Terrer com al club amb uns productes del territori.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans