Logotips d'organismes oficials

L’Sportin s’assegure l’ascens a la Preferent quan encara queden 4 jornades

El Valderrobres desaprofite la derrota de l'Alcorisa a casa (0-1) en la lluita per la Promoció d'Ascens. Calaceit cau per la mínima contra el Samper (1-0)

El Valderrobres desaprofite la derrota de l'Alcorisa a casa (0-1) en la lluita per la Promoció d'Ascens. Calaceit cau per la mínima contra el Samper (1-0)

L’Sportin Alcanyís ja és equip de la Regional Preferent. L’equip de la capital del Baix Aragó no ha especulat gens i a la primera que ha pogut s’ha convertit de forma matemàtica en el campió de lliga. Victòria important contra el Valldesgorfa (3-5), i que vindre acompanyada d’heroica. I és que el líder de la categoria es va trobar un rival rocós i que no li va posar les coses fàcils. Els d’Alcanyís es van avançar al minut 6, però el Valldesgorfa va girar el resultat i es va situar en un (3-1) al minut 35 de partit. A les portes del descans, l’Sportin va reduir distàncies des dels 11 metros, i al quart d’hora de la segona part li va saber donar la volta al resultat amb dos gols pràcticament consecutius (3-4). Nova victòria de l’Sportin i títol de lliga al sac d’un dels millors líders que es recorden a la Primera Regional. I és que els del Baix Aragó no ho han guanyat tot, però quasi. 23 victòries, 2 empats i cap derrota és el balanç d’un equip que es va crear per a pujar de categoria i que ha segut líder sòlid d’inici a final de temporada.

I encara que l’Sportin no hagués guanyat, matemàticament s’hagués convertit en el campió de lliga igual. El seu màxim perseguidor, Alcorisa, va caure per la mínima a casa contra el Teruel B (0-1) quan estava obligat a sumar més de 12 punts en cinc jornades, cosa que ja és impossible. Ara bé: a l’Alcorisa encara li quede l’opció de la plaça de Promoció d’Ascens. Una segona posició a la qual només aspiren Alcorisa i Valderrobres. Els del Matarranya tenien una opció immillorable per a reduir a 3 punts la distància amb els del Baix Aragó. Però l’equip entrenat per Espejo va caure per la mínima en el seu viatge a Maella (1-0) i contra un rival que encara té opcions d’arribar a la tercera plaça. De fet, el Valderrobres sume ara 50 punts, pels 42 punts que tenen Maella i Boca Híjar, els seus màxims perseguidors. També va desaprofitar una bona ocasió Calaceit per a escalar posicions. Derrota per la mínima al camp del Samper (1-0), en una jornada on Valldesgorfa i Torrecilla perdien, Montalbán va complir jornada de descans, i Utrilles i Escatró empataven en el seu duel.

La pròxima setmana Calaceit jugarà a casa contra Torrecilla, rival directe. Per la seua part, al Valderrobres el visite Escatró, últim de la categoria. Els dos equips, obligats a guanyar.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans