Logotips d'organismes oficials

‘La Unión’ celebre 22 anys de la seua marxa pels Camins de la Torre

La proposta va reunir uns 250 participants i es va tancar en un dinar popular per a participants i organitzadors

La marxa senderista va començar des de la plaça del poble. Foto: R. Lombarte

L’associació La Unión ha impulsat una nova edició de la Marxa pels Camins de la Torre. I amb esta, porten ja 22 edicions. Una excursió que va eixir des de la plaça major de la Torre del Comte i que va reunir més de 250 participants, entre veïns i segons residents que tenen casa a la vila, així com assistents procedents dels pobles de la vora. Fernando Gil forme part d’esta associació i va explicar que “com portem 22 anys fent-la, en tenim una mica de pràctica i es fàcil organitzar-la”. En esta ocasió es va preparar una ruta de 13 quilòmetres aproximadament, eixint cap al camí de l’ermita i anant a la Vall de Bou, buscant el Tossal de l’Agulla. Una marxa que conste de tres zones de control i que es va viure sense incidents. Des de l’associació, Gil va recordar que esta proposta va nàixer l’any 2001. A excepció de l’any de la pandèmia, “que vam haver de parar”, tots els anys s’ha impulsat, arribant cada edició “a la ratlla dels 300 participants”, que “per a un poble de 100 habitants, pensem que és un èxit”. Fernando Gil va recordar que el terme de la Torre “és bastant trencat perquè tenim lo Regall, la Vall de la Figuera i la Vall de Bou”, tot i que “sempre busquem una ruta assequible”. Tot i el temps regirat d’estos dies, la marxa senderista es va viure sense incidents. En tornar tots al poble, es va fer un dinar popular i l’organització va regalar un detall a tots els participants a l’excursió.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans