Logotips d'organismes oficials

Queretes s’emporte la Lliga de Futbol Sala del Matarranya

S'ha proclamat campió de la lliga sumant un total de 24 punts. Valderrobres ha acabat el segon, fent 22 punts. El tercer és Massalió, firmant 21 punts esta temporada

Fotografia de l'equip de futbol de Queretes. Foto: NDM

Queretes s’ha convertit en el campió de la Lliga de Futbol Sala del Matarranya. Després de 14 jornades d’emoció, la temporada ha posat punt i final i el títol se l’ha endut Queretes, que ha sumat 24 punts en 12 partits. La segona posició ha segut per al Valderrobres, a 2 punts de diferència, mentre que el Massalió ha acabat el tercer, fent 21 punts. Quart ha estat Beseit, sumant un total de 20 punts, i el Mont-roig ha acabat quint, firmant 17 punts esta temporada. Molt més despenjats trobem Pena-roja, que ha fet 8 punts, i Valljunquera, que ha tancat la classificació amb 7 punts. Queretes s’ha emportat este títol de lliga gràcies a la seua regularitat a casa, després de convertir en victòries els 6 partits que ha jugat al seu camp. En canvi, el campió ha patit bastant a domicili, on només ha sumat 6 punts dels 18 que hi havia en joc. De fet, amb 3 victòries i un empat, el millor equip a domicili esta temporada ha segut Massalió. La lliga ha suposat 42 partits i un total de 283 gols (6,7 gols de mitja per partit). El pitxitxi de la lliga ha estat Sergi Manero, del Queretes, firmant un total de 16 gols en els 10 partits que ha disputat.

Precisament, i en una entrevista per a fer balanç de la lliga, Manero va destacar que tot i que “és una lliga d’entreteniment, està clar que quan rode la pilota ens ho deixem tot al camp i volem guanyar. La lliga està molt bé; caldria millorar algunes coses, però és una lliga perfecta”. Manero va entendre que “ha estat la lliga més igualada” de les que s’han disputat des que el Matarranya va apostar per crear esta competició. El primer any, la lliga no va acabar perquè va vindre la pandèmia. L’any passat, el títol se’l va endur BigMat Valderrobres. Enguany, la copa ha segut per a Queretes. Des de l’equip, Sergi Manero va apuntar que “ens ho hem passat molt bé, hem competit i a la lliga hi ha molta germanor, perquè allí on vas coneixes gent”. De fet, i tot i que l’aspecte competitiu està, per norma no es jugue dur. “A natres no ens han pitat cap penalti a favor ni hem llançat cap doble-penalti en tota la temporada”, va recordar. Una lliga de futbito que s’alimente, en bona part, de jugadors que o bé han jugat al futbol 11, o bé continuen jugant al futbol regional o a les categories del futbol base del territori.

Una lligueta que, al mateix temps, s’ha convertit en un al·licient per a aquells pobles que no tenen futbol gran. De fet, dels municipis que han fet equip esta temporada, ara mateix només Vall-de-roures té futbol regional. En el seu dia, i fins fa relativament pocs anys, Massalió, Pena-roja i Queretes tenien equip de futbol als seus pobles. L’última jornada de lliga ens va regalar una victòria contundent del Queretes contra Valljunquera (7-3), una victòria per la mínima de Valderrobres davant de Massalió (4-3) i un empat entre Mont-roig i Pena-roja (2-2). Beseit va acabar la lliga una setmana abans, superant al Valderrobres per la mínima (5-4).

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans