Logotips d'organismes oficials

Raúl Guimerà i Elena Sanz, els millors esportistes de Terol 2023

A la Gala Provincial de l'Esport, celebrada a Queretes, s'ha reconegut 3 de les 4 nominacions per a l'esport del Matarranya, en una cerimònia molt emotiva.

Video Thumbnail
Raúl Guimerà i Elena Sanz, els millors esportistes de Terol 2023
Queretes es va vestir de gala per celebrar el dia gran de l'esport de la província de Terol. El municipi amfitrió va acollir al recinte firal més de 100 persones, entre elles esportistes i familiars, en un acte que va comptar amb una gran presència institucional. Emma Buj, alcaldessa de Terol; Crist

Queretes es va vestir de gala per celebrar el dia gran de l’esport de la província de Terol. El municipi amfitrió va acollir al recinte firal més de 100 persones, entre elles esportistes i familiars, en un acte que va comptar amb una gran presència institucional. Emma Buj, alcaldessa de Terol; Cristina García, directora general d’esports del Govern d’Aragó; Miguel Iranzo, diputat provincial d’esports, o Jesús Artigot, regidor d’esports de l’Ajuntament de Terol; així com representants del Matarranya com Carlos Boné, senador i alcalde Vall-de-roures, i Fernando Camps, alcalde de Queretes i president de Comarca; entre d’altres.

La Gala Provincial del Deport, que va tindre lloc divendres passat, 4 de maig, reconeixia els mèrits esportius de 35 finalistes, dividits en 9 categories. En esta ocasió Raúl Guimerà i Elena Sanz van ser guardonats com els millors esportistes masculí i femení. Miguel Iranzo, diputat provincial d’esports, escassos minuts abans de la gala,  descrivia la cita dient que “avui és el dia gran de l’esport a la província de Terol, perquè avui és el dia en què es premia l’esforç, la dedicació, el no rendir-se mai” i afirmava que “encara que és una pena no poder premiar tothom, segueix sent un reconeixement a tots els esportistes, als que són aquí, als que no i als que vindran l’any que ve”. Així mateix, el diputat provincial assegurava estar “content de vindre a Queretes, per l’esforç i il·lusió que han posat en l’organització d’una gala”, que ha estat “tot un èxit” i destacava la importància de “dividir estos actes per tots els pobles de la província”.

Per la seua banda, Fernando Camps, alcalde de Queretes i president de la Comarca del Matarranya, afirmava que “hem fet tot el que hem pogut perquè esta gala pogués ser semblant a totes les que hi ha hagut en altres municipis” i és que, tal com comentava, “Queretes és petit, i mai no s’havia fet en un municipi com este. L’esforç i la il·lusió han estat molt grans”. L’esdeveniment, que va estar a l’altura de les circumstàncies, també va ajudar a “presentar el Matarranya i el municipi de Queretes”, assegurava Camps, en definir-lo com “una Gala del Matarranya”. Una comarca amb gran afició esportiva i que va aconseguir guanyar 3 de les 4 nominacions. Marina Albesa va ser l’encarregada de recollir el guardó al millor club esportiu, el Matarranya Team, la qual afirma que “ha estat força emocionant, és la primera vegada que participem en un esdeveniment d’esta índole i simplement ser-hi ja ha estat molt emotiu”, i afegia que “el premi al millor club esportiu de Terol és la cirereta del pastís”. El premi al millor entrenador va anar a parar a les mans de Carlos Jávega qui comenta que “va ser molt emocionant i emotiu, sobretot, també, perquè va ser un acte que es va fer aquí, al Matarranya”, a més que “és un acte al qual no estem acostumats. A pujar al podi sí, però este és un acte diferent, on reconeixen la teua feina i això sempre agrada”. Jávega va reconiexer que estava “una mica nerviós, però molt content”. Mentre que Raúl Guimerà es va declarar millor esportista masculí 2023 en una gala a qual no va poder assistir perquè estava competint fora. La seua germana va ser l’encarregada de recollir el reconeixement.

A les categories de promeses esportives, tant masculina com femenina, van reconèixer Carlota Gasión i Gonzalo Sánchez; mentre que la millor trajectòria se la van concedir a Lázaro Vicente, coordinador d’Esports de la Comarca Gúdar-Javalambre. Caja Rural de Terol va ser l’entitat guanyadora al Mèrit Esportiu, reconeguda pel seu treball de difusió; mentre que Carlos Ranera es va endur el guardó als valors humans, a qual estava també nominat el matarranyenc Carlos Antolí.

A més dels premis a les diferents categories va tindre lloc una actuació en tres parts del grup musical Impromptu, així com dos reconeixements al Mèrit Extraordinari i tres pòstums. Emma Buj, alcaldessa de Terol, va ser l’encarregada de lliurar al Club Esportiu Terol i a la gimnasta Alba Bautista Cañas estos premis extraordinaris. Els reconeixements pòstums a Carmen Valero Onedes, Ramón Navarro Benedicto i Juan Carlos Llerdá Juan van ser lliurats, en darrer lloc, de la mà de Fernando Camps.

El reconeixement al recentment mort Juan Carlos Llerdá, president del Polideportivo Cretense durant 16 anys i exregidor del municipi, va ser un dels moments més emotius de la gala. Fernando Camps visiblement emocionat, va lliurar a la família la samarreta emmarcada del Club Deportivo Cretense amb el nom de ‘Charly’ i el número que sempre va portar a l’esquena, el 5.

A la gala, que va acabar entre aplaudiments, li va seguir un pica-pica per a tots els assistents. Una jornada per reconèixer, tal com apuntava Iranzo, tots els beneficis que aporta l’esport, perquè “l’esport és salut, l’esport és passar-ho bé, l’esport és que els caps de setmana als pobles de la nostra província hi haja actes i esdeveniments importants, que són els que generen ocupació, economia i este moviment que necessitem a la província de Terol” i afirmava que l’esport és “el culpable número u” de tot este moviment a la província de Terol.

ISABEL APARICIO
Mitjans