Logotips d'organismes oficials

La capital del Matarranya es vestirà de medieval en una nova edició de la Trail Valderrobres

L'organització ha tret les inscripcions per a una carrera que se celebrarà el 17 de novembre. Entre les novetats d'enguany, la incorporació d'una MiniTrail per a escuders

Els personatges històrics i les connotacions medievals estan assegurades en esta particular carrera. Foto: I. Aparicio

Guerrers, cavallers, templers… i enguany també escuders. L’organització de carrera de la Trail Valderrobres ha llançat les inscripcions d’una nova trail tematitzada, la qual es viurà el pròxim 17 de novembre i vindrà, com ja ens té aveats, carregada de connotacions medievals. Una prova diferent, que barrege la competició i la diversió, i que enguany incorporarà una nova modalitat de carrera. A la marxa senderista de 10 quilòmetres, la carrera curta de 14 quilòmetres i la carrera llarga de 22 quilòmetres, s’hi ha afegit una MiniTrail que constarà de diferents distàncies i que varien en funció de l’edat dels corredors, oberta dels 3 als 16 anys. A través de la web de la Trail Valderrobres o del web 9hsports.cat podrem accedir a les diferents opcions d’inscripció. Tot i que la carrera es va llançar fa escassa una setmana, més de 30 corredors han confirmat la seua assistència a la tercera Trail Valderrobres. La previsió de l’organització és seguir creixent, i esperen que amb la creació de les MiniTrail enguany se superen els 500 participants.

Javier Arias és un dels fundadors d’este projecte, i va dir que «per al 17 de novembre tenim prevista una nova edició de la Trail Valderrobres», una prova de «temàtica medieval que ens diferencie d’altres carreres». De fet, durant les diferents modalitats de carrera «no sol apareixen personatges, sinó que els personatges interactuem amb tu mentre corres o camines», i tan prompte «et claven una espasa, com te tiren una fletxa, et beneeixen o et maleeixen segons com et comportes amb ells». Una fórmula de carrera que fa de la Trail Valderrobres «una proposta molt divertida». De fet, Arias va recalcar que «el públic està molt agraït» de la singularitat de la Trail Valderrobres. «Òbviament és una carrera competitiva. Però com no és una prova federada, la gent ve a passar-s’ho bé, a xalar del recorregut i dels actors». Una carrera que no ha parat de guanyar adeptes. En l’edició inaugural van assistir unes 250 persones. L’edició de l’any passat va créixer fins als 400 participants. I de cara a la prova d’enguany, l’organització espere continuar a l’alça.

La gran novetat lligue precisament a la creació d’una MiniTrail. Javier Arias va detallar que «ens ho demanava Matarraña Team, que és una de les agrupacions deportives amb les que col·laborem. Pensem que funcionarà molt bé, té un preu molt assequible per als més menuts i tampoc hi faltaran els personatges medievals». Els recorreguts d’esta MiniTrail variaran en funció de les edats dels participants. Tal com van detallar des de l’organització, aniran des dels 5 quilòmetres als 150 metros. Una manera molt important de fer escola a una comarca on l’afició per les carreres de muntanya no ha parat de créixer. Matarraña Team va eixir com un coet en superar de la pandèmia, i el club no ha parat de guanyar socis, corredors i palmarès. Recentment, Carlos Jávega s’ha convertit en campió d’Europa al Duatló Cros de Coïmbra. Però esta medalla d’or només és la punta de l’iceberg. Tenim projectes sòlids, com la TastavinsTrail de Pena-roja, Kilómetros por un Sueño, així com les Escoles de Trail de Mont-roig i Vall-de-roures.

Aquí pots escoltar l’entrevista que hem mantingut amb Javiar Arias, de l’organització de la Trail Valderrobres:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans