Logotips d'organismes oficials

La Comarca del Matarranya resfresca l’estiu amb propostes esportives d’aigua

Este any s'han apuntat 285 xiquets i xiquetes a natació, mentre que a l'aquagym hi assistixen gairebé 150 adults

Video Thumbnail
Ja estan en marxa les activitats aquàtiques de Comarca del Matarranya
Les activitats esportives d'aigua organitzades per la Comarca del Matarranya arriben a la seua recta final. Parlem de la natació, pels més menuts, i de l'aquagym, pels adults. A cadascun dels pobles, que disposen del servei, han pogut practicar estos dos esports durant tres setmanes. Activitats on e

Les activitats esportives d’aigua organitzades per la Comarca del Matarranya arriben a la seua recta final. Parlem de la natació, pels més menuts, i de l’aquagym, pels adults. A cadascun dels pobles, que disposen del servei, han pogut practicar estos dos esports durant tres setmanes. Activitats on este any s’han apuntat 285 nens i nenes i gairebé 150 adults. “Son uns números que estan molt bé”, afirmava Salomé Roquer, tècnica d’Esports de Comarca del Matarranya. I és que totes dues “atrauen molta gent, tant l’activitat per als adults com per a la dels xiquets”.

Estos esports d’aigua es realitzen alternats amb les colònies d’estiu Riu a l’estiu, que també duren tres setmanes. Així, el servei pot arribar a tots els pobles i els més petits tenen activitats guiades durant un total de sis setmanes. Roquer comentava que “s’han d’organitzar una mica les activitats per quadrar pobles i horaris, i això sempre és una mica més complicat”. Per a Pablo Serrano, monitor en ambdues activitats, ho confirma, “és una mica complex, perquè tens molts municipis on acudir, i cal repartir bé els pobles i els horaris”, però afirmava que “organitzant-nos i mirant quina és la millor distribució podem oferir estos serveis a tots els pobles i de la millor manera possible”.

A la natació s’han apuntat nens de tots els nivells, des dels que no saben nedar fins als que volen perfeccionar la seua tècnica. Així ho explicava Serrano, “agafem des de xiquets d’edat primerenca, per ensenyar-los moure’s per l’aigua i així puguen ser més independents a l’hora de vindre a la piscina”, però també “donem classes a nens que ja tenen coneixements suficients i volen perfeccionar la tècnica, a més de divertir-se a l’aigua i amb els amics mentre estan amb mi”. A les classes de natació, Serrano utilitza tota classe de materials, com xurros o taules, de manera que fa les classes més divertides i variades. “Fem exercicis de tota mena i els variem amb jocs i fem diferents activitats perquè els siga més suportable i entretingut.”

L’activitat aquàtica per a adults, l’aquagym, que també té molt d’èxit, “agrada perquè passen una estona divertida”, afirmava el monitor. Les classes es fan mitjançant jocs i balls i “per a les persones que venen és un moment d’evadir-se de les seues coses, de divertir-se i de xalar a l’aigua”, comentava Serrano.

L’activitat de natació es realitza a tots els pobles excepte a Arens, Lledó i Beseit, que no disposen de piscina municipal. A més, tampoc es du a terme de forma comarcal a Vall-de-roures, ja que en este poble l’activitat és de caràcter municipal. L’aquagym es fa a 13 dels 18 municipis del Matarranya. Estos són Calaceit, Queretes, Fondespatla, la Freixneda, Massalió, Mont-roig, Valljunquera, Fórnols, la Portellada, Pena-roja, Ràfels, Torredarques i la Torre del Comte. I és que estes són activitats molt demandades per passar de manera més amena i activa els dies de calor.

ISABEL APARICIO
Mitjans